Çinli arama devi ChatGPT’ye rakip oluyor

Baidu, AI chatbot'u arama motorunun genel altyapısına dahil etmeden önce bağımsız bir uygulama olarak başlatmayı planlıyor.

Çin’in en büyük arama motoru Baidu, kullanıcılara konuşma sonuçları veren ChatGPT benzeri bir AI hizmeti sunmaya hazırlanıyor. Baidu, AI chatbot’u arama motorunun genel altyapısına dahil etmeden önce bağımsız bir uygulama olarak başlatmayı planlıyor. Bu, kullanıcıların ChatGPT’dekine benzer olarak, konuşma şeklinde biçimlendirilmiş arama sonuçlarını elde edebilecekleri anlamına geliyor.

Open AI’ın ChatGPT’si, gerçeğe dayalı soruları yanıtlama, insan benzeri bir şekilde yazma ve kod oluşturma yeteneği sayesinde son zamanlarda teknoloji dünyasını kasıp kavurdu. Microsoft, 2019’da Open AI’a 1 milyar dolar yatırım yaptı ve bildirildiğine göre ChatGPT’nin özelliklerini Bing arama motoruna entegre etmeyi planlıyor. Baidu’nun ChatGPT benzeri uygulamaları rakiplerinden bir adım önde olmak için potansiyel bir yol olarak gördüğü bildiriliyor. 

Bununla birlikte Google, teknolojiyi muhtemelen arama işi için bir tehdit olarak görüyor ve kendi konuşmalı AI teknolojisinin gelişimini hızlandırmayı planlıyor. CEO Sundar Pichai’nin ChatGPT üzerinden “kırmızı kod” ilan ettiği ve Mayıs ayında I/O konferansında arama motoru için 20 veya daha fazla AI ürünü ve bir chatbot sergilemeye hazırlandığı aktarıldı.

Bunlara ek olarak, ChatGPT büyük ölçüde olumlu ilgi topladı, ancak olumsuz yönleri de gündeme geldi. AI tarafından yazılan hatalar ve intihallerle dolu makaleler ve New York’taki devlet okullarının ChatGPT’yi dolandırıcılık sorunları nedeniyle yasaklaması bunların başında geliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu