Cisco, APAC’de 6,7 milyon kişiyi eğitmeyi hedefliyor

Cisco, bu yıl 25. yılını kutlayan programı Networking Academy aracılığıyla dünya çapında 25 milyon öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyor.

Cisco, Asya-Pasifik’te 6,7 milyon kişiye önümüzdeki 10 yıl içinde dijital ve siber güvenlik becerileri konusunda eğitim vermeyi hedeflediğini duyurdu. Beceriler, Cisco Ağ Akademisi aracılığıyla aktarılacak.

Asya-Pasifik bölgesinde eğitilecek insan sayısı, Cisco’nun bu yıl 25. yılını kutlayan amiral gemisi programı Networking Academy aracılığıyla önümüzdeki 10 yılda dünya çapında 25 milyon öğrenciye eğitim verme hedefinin önemli bir parçası.

Cisco uzmanları konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Dijital dönüşüm ve teknolojinin benimsenmesi dünya çapında ekonomileri dönüştürüyor. Ülkelerin ve işletmelerin fırsatlardan tam olarak yararlanabilmeleri için yeterli becerilere sahip bir iş gücüne ihtiyaçları var. Yeni nesil yeteneklerden oluşan yerel bir havuz oluşturmak, uzun vadeli sosyal içerme ve ekonomik dayanıklılık için kritik öneme sahip. Bunu başarmak için, bütün ekosistemin uyumlu çalışması gerekiyor.”

Bunlara ek olarak uzmanlar Cisco’nun, eşsiz iş ortakları ağlarıyla da gurur duyduklarını belirtiyor. Ayrıca uzmanlar, “Cisco Networking Academy ile eğitimin gücünden yararlanarak son 25 yılda 17,5 milyon öğrencinin hayatını dönüştürmeye yardımcı olduk. Kurslarımız, öğrenme yollarımız, işveren ağımız ve endüstri liderleriyle ortaklıklarımız sayesinde sadece geleceğin iş gücünün eğitilmesine yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda en dezavantajlı durumdaki ve yetersiz temsil edilenleri de eşitlemek için güçlendiriyoruz.” diyor.

Cisco Networking Academy, kamu-özel sektör ortaklıkları, yüksek kaliteli bir müfredat ve kapsayıcı iş gücü geliştirme programları aracılığıyla teknoloji eğitimi sunan, kendi türünde dünyanın en uzun soluklu beceriden işe dönüştürme programlarından biri. Küresel olarak, program 190 ülkede 17,5 milyon öğrenciye ulaştı. Asya-Pasifik’te faaliyete geçtiğinden beri program 34 pazara yayıldı ve Networking Academy kursları sunan işletmelerle bin 950 ortaklık yoluyla yaklaşık 4,5 milyon öğrenciye eğitim verdi.

Meraktan kariyere kadar bir öğrenme sürekliliğini destekleyen kurslar, endüstri tarafından tanınan sertifikalarla uyumlu ve öğrencileri işe hazır becerilerle hazırlıyor. Yıllar içinde, bölgede Cisco sertifikasıyla uyumlu kurslar alan ve ankete katılan öğrencilerin yüzde 97’si bir iş ya da eğitim fırsatı elde etti. Program, Cisco’nun herkes için kapsayıcı bir geleceği güçlendirme amacını ve 2025 yılına kadar 1 milyar insanı olumlu yönde etkileme taahhüdünü destekliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu