Cloud-edge ve 5G çözümleri telekom endüstrisine önemli değerler katıyor

Cloud-edge çözümleri ve 5G, özellikle telekom endüstrisindeki satıcılar ve işletmeler için COVID-19 sonrası değer yaratmayı teşvik edecek en iyi iki teknoloji olarak gösteriliyor.

Cloud-edge’in önemi, 5G ile olan ilişkisinde vurgulanıyor ve bu da, bulutun daha büyük bir teknolojik evrimini mümkün kılıyor.

ABI Research’ün bir araştırmasına göre, bulut teknolojisi uygulamalarının telekom endüstrisi için yeni bir büyüme vaat etti. Bulut tabanlı AI yonga seti satışlarından elde edilen gelir, 2020’de 2,6 milyar dolardan 2025’te 12 milyar dolara, yıllık %36 CAGR büyüyecek. 

Cloud-edge ve 5G’nin sentezi, iletişim hizmeti sağlayıcıları (CSP’ler) ve kurumsal sektörler için komple uçtan uca çözümler sağlama fırsatı sunuyor. Cloud-edge ve 5G ultra güvenilir düşük gecikmeli bağlanabilirliğin bir kombinasyonu, yalnızca telekomlar için değil aynı zamanda dijital ilk işlemleri ve operasyonları kucaklamak isteyen varlık ağırlıklı endüstriler için COVID-19 sonrası büyümeyi desteklemeye yardımcı olacaktır.

Analistlere göre şu anda, bulut tabanlı dağıtımlar için doğru bir iş modeli bulunmuyor. Satıcıların müşteriye değil mevcut operasyonlara ve ilgili ticari koşullara odaklanması gerekiyor. Öyle ki herkese uygun tek bir profile uymayan cloud-edge uygulamalarından memnun olması gereken bir dizi kurumsal gereksinim bulunuyor. 

Sonuç olarak, cloud-edge dağınık alanlar ve tedarik zincirleri arasında düzgün bir şekilde yerleştirme yeteneği, cloud-edge difüzyonunu hızlandırmak ve rekabeti tanımlamak için tanımlayıcı bir özellik olacaktır. Bu, özellikle yerel hesaplama, 5G ve fiberin sürekli inovasyon ve değer yaratma için temel olmaya devam edeceği COVID-19 sonrası dünyasında oldukça önemlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu