Coinbase, desteklenmeyen Ethereum için yeni araç başlatıyor

Coinbase, 4 binden fazla desteklenmeyen ERC-20 jetonunu kurtarmasına yardımcı olacak yeni bir araç başlatıyor.

Dünyanın en büyük ikinci kripto borsası olan Coinbase, müşterilerinin defterine gönderilen 4 binden fazla desteklenmeyen ERC-20 jetonunu kurtarmasına yardımcı olacak yeni bir araç başlatıyor. ERC-20 belirteci, Ethereum blok zinciri kullanılarak oluşturulan herhangi bir kripto para birimi için kullanılacak teknik terminoloji. Coinbase yüzlerce kripto para birimini destekliyor ama aynı zamanda desteklemediği binlercesi bulunuyor. ERC-20 self servis varlık kurtarma aracı, müşterilerin bir Coinbase adresine gönderilen farklı türden tokenleri kurtarmasına olanak tanıyor.

‘Yanlışlıkla gönderilen iadeleri kolaylaştırıyoruz’

Uzmanlar, merkezi olmayan bir borsada ya da başka bir yerde fiyatlandırma bilgilerine sahip Ethereum ana ağında ERC-20 belirteçleri olan birçok belirteç kurtarılabileceğini söylüyor. Buna ek olarak şirket, “İnceleme sürecimizden geçmedikleri için bu varlıkların kaliteli temsilini yapmıyoruz ancak en başta yanlışlıkla gönderen iadeleri kolaylaştırıyoruz.” açıklamasında bulundu. Fonları geri almak amacıyla müşterilerin, kayıp varlıkları için Ethereum işlem kimliklerini ve kayıp varlığın sözleşme adresini sağlamaları gerekiyor. Kurtarma aracı sadece Coinbase’e gönderilen seçili ERC-20 tokenleri için çalışıyor.

Ekstra yüzde 5 ücret alınacak

Özellik, önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulacak ancak Japonya ya da Coinbase Prime kullanıcıları için mevcut değil. Coinbase, 100 doların altındaki tutarlar için kurtarma ücreti olmadığını, ancak 100 doların üzerindeki tutarlardan, geri kazanımlar için geçerli olan ayrı ağ ücreti dışında yüzde 5 ücret alınacağını da vurguluyor. Bunlara ek olarak uzmanlar, “Desteklenen varlıklar için burada yapılacak hiçbir şey yok. Coinbase kullanıcıları erişime sahip ve bunları kendileri geri gönderebiliyor.” diyor. ERC-20 tokenlerinin ötesindeki diğer varlık geri kazanımlarına yönelik destek sonunda gerçek olacak ancak yine de “kesin taahhütlerin” bulunmadığını da söylemek gerekiyor. Bu, kullanıcılar için önemli olan ve ilerlemeleri gereken bir yol.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu