CPU ve GPU’ larda yongalar eksik gönderiliyor

AMD, arz talep dengesini sağlayabilmek için daha az ölçümde göndermeler yapacaklarını söyleyerek çiplerini yetersiz teslim ediyor.

Bilgisayar endüstrisinde AMD, CPU ve GPUlar denge sağlanması amacıyla yongaları eksik göndermeye başladı. Intel, geçtiğimiz çeyrekteki süreçte çok ciddi düşüş yaşadı ve ileriye dönük de bazı önlemler aldı. Aynı zamanda AMD istemci bilgisayar satışlarında da çok anlamda düşüş gerçekleşti. Ancak yine de şirket, bu düşüşlere rağmen iyi bir kâr sağladı. Buna karşılık müşteriler, CPU ve GPU fiyatlarında da bir düşüş bekledi fakat bu beklenti asla karşılanmadı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre AMD, arz talep dengesini sağlayabilmek için bir süredir çiplerini yetersiz teslim ediyor. Daha az ölçümde göndermeler yapacaklarını da söylüyorlar. Ayrıca pandemi yavaş yavaş sona ererken ve aynı zamanda enflasyon da yükselmeye devam ederken CPU ve GPU alımları azalıyor. Artık çok fazla tercih edilemiyor çünkü alım gücü düşüyor. Buna bağlı olarak AMD ve Nvidia benzeri şirketler kripto para madencilerinden ve bilgisayar oyuncularından gelen artan taleplere uyum sağlayabilmek amacıyla grafik kartlarında eksiltmeye gittiler.

Buna ek olarak yeni nesil GPU’ların fiyatlarının yüksek olduğu bir gerçek. Aynı şekilde GeForce RTX 30 ve Radeon RX 6000 serisinin ekran kartlarının çok yüksek fiyatlarda satıldığını görüyoruz. Yongaların eksik gönderilmesi stratejisiyle, firmaların ürünleri açısından bu yüksek fiyatlarını da korumalarına yardımcı olacağı söyleniyor.

İlgili Makaleler

Genel olarak baktığımızda, Nvidia iki pahalı ekran kartı piyasaya sürdü ve döngüsel yükseltmelerle ele almak yerine, seri üzerinde sınıflı yükseltmeler olarak konumlandırmak için uğraştı. Çünkü genel brüt kâr marjları firmalar için oldukça önemli bir kriter. Bu sebeple de alınabilecek önlemlerin hangi stratejileri izlemesi gerektiğine de dikkatle karar verilmeli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu