Dell ve HPE altyapı satışlarını azaltacağını bildirdi

Dell ve HPE yeni mali verilerine göre, düşen bilgisayar satışları nedeniyle altyapı satışlarını azaltacağını duyurdu.

Dell ve HPE yeni mali verilerini bildirdi. Bu verilere göre kurumsal veri merkezi endüstrisinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Dell’in asıl sorunu ise grup büyümesinin düşen bilgisayar satışları tarafından baskı altına alınması. Firma bununla ilgili çalışmalar yaptığını bildiriyor.

Dell, geçtiğimiz gece sona eren 2023 mali yılının dördüncü çeyreğine yönelik rakamları yayınladı. Toplam gelir yıllık bazda hesaplandığında yüzde 11 düşüş yaşandığı görülüyor. Ancak, yüzde 1 artışla da 25,05 milyar dolara ulaştı. Bunlara ek olarak sunucu ve ağ iletişimi yüzde 5 artışla 4,94 milyar dolara, depolama yüzde 10 artışla da 4 bin 965 milyar dolara ulaştı. Bu veriler ise düşen satışlara rağmen iyi gelirler olduğunu ortaya koyuyor.

Aynı zamanda Müşteri Çözümleri Grubu için bakıldığında ise ortaya çıkan tablo daha farklı: Gelir yüzde 23 düşüşle 13 bin 361 milyar dolara geriledi. Ticaride, yüzde 17 düşüşle 10 bin 697 milyar dolara ve tüketicide bakıldığında da yüzde 40 düşüşle 2 bin 664 milyar dolara gerileme görülüyor. Firmanın önemli uzmanları ise konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Makroekonomik zemin göz önüne alındığı zaman mali sonuçlardan memnun olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ayrıca bilgisayar pazarı uzun zamandır zorlu olmaya devam ediyor. Pandemide ise endüstri sevkiyatları yaklaşık 350 milyon birimle zirve yaptı, sonrasında ise gerilemeye başladı.”

Geçen ay işgücünün yüzde 5’ini azaltmayı planladığını belirten teknoloji firması Dell, beklenilenden daha düşük bir tahmin yayınladı ve düşen hisse fiyatı da bunu yansıtıyor. Ayrıca gelirin, ilk çeyrekte APRILV sona ermesinden dolayı “mevsimsel olarak ortalamanın altında” olacağı da tahminler arasında. Faaliyet kârına bakıldığında ise şu verilerle karşılaşılıyor: Yüzde 11,8’lik rekor faaliyet marjından sonra 448 milyon dolardan 591 milyon dolara sıçrama yaşandı. HPE, ikinci çeyrek için yıllık yüzde dokuz büyüme olacağını düşünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu