Dell’den yeni bulut girişimi

Cloudify, işletmelerin uygulamaları birden fazla veri merkezinde çalıştırabilmesine yardımcı olmak için tasarlandı.

Dell, son zamanlarda yaptığı çalışmalarla ve çıkardığı ürünlerle ön planda olmaya devam ediyor. Son olarak şirket, İsrail bulut düzenleme girişimi olan Cloudify’ı satın aldı. Böylece, satın alma bölümünü daha da güçlü hale getirdi.

Cloudify, işletmelerin uygulamaları birden fazla veri merkezinde çalıştırabilmesine yardımcı olabilmesi için tasarlandı. Aynı zamanda hibrit kurulumlarda DevOps süreç otomasyonu kullanıyor ve bulutta yerel yönetimi sağlayan çoklu bulut düzenleme platformu sunuyor. Bu da çok ciddi kazanç kapıları açabilir.

Cloudify satın alımı, 2017 yılında GigaSpaces Technologies bilgisayar firmasından Herzliya merkezli girişimin ayrılmasından yıllar sonra oldu. Şirket, ağ ve mevcut otomasyon araçlarını sertifikalı taslaklar halinde paketleyen bir teknolojiye sahip ve yeni girişimin de açık kaynaklı, çoklu bulut düzenleme platformu olduğunu belirtiyor. Aslında teklif özel ve genel, sanal makineleri DevOps yardımıyla, yönetişim ve uyumluluk süreçlerini otomatik bir hale getiren ve aynı zamanda bulut geçişini destekleyen sertifikalı ortamlara dönüştürebilmek için özel olarak tasarlandı.

Dell için bu hareket, çoklu bulut hizmet teklifini yenilemeye yönelik harcadığı son çaba olacak. Geçtiğimiz yıl hiper ölçekli bulut hizmeti sağlayıcılarına blok ve nesne depolama yazılımı sağlayan bir uç operasyon yazılım platformunun tanıtımını yapmıştı. Bunlara ek olarak Dell, çeşitli veri ve iş yükü ihtiyaçları için hepsi bir arada çözüm sunmak üzere tasarlanan ve çok sayıda genel bulut sağlayıcısıyla derin entegrasyonlarla tamamlanmış bir hizmet olarak Apexa’yı piyasaya sürdü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu