Dropbox, AI odaklı çalışmalar yapacak

Dropbox, personel sayısını azaltarak, şirketin son aylarda yükselişe geçtiği AI destekli ürünlerin geliştirilmesine odaklanmak istiyor.

Dropbox, gelecekteki operasyonları desteklerken yapay zekaya güvenen şirketlerin başında geliyor. Bu sebeple firma, bir süredir sistemlerini yapay zekaya entegre etmek için çalışmalar yapıyor. Firmadan gelen son bilgilere göre liderler, yaklaşık 500 personele eşdeğer iş gücünün yüzde 16’sını azaltmayı planlıyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şirketin işten çıkarma kararının arkasındaki sebep; yavaş büyüme ve ekonomik zorlukların müşterilerin ve iş dünyası üzerinde baskı oluşturması olarak gösteriliyor. Buna ek olarak personel çıkarma kararında ekonomik faktörler rol oynamış olsa bile son zamanlarda yaşanan AI gelişmeleri de bu duruma sebep oluyor.

Dropbox, personel sayısını azaltarak, şirketin son aylarda yükselişe geçtiği AI destekli ürünlerin geliştirilmesine odaklanmak istiyor. Bunlara bağlı olarak da Dropbox liderleri, şunları söylüyor: “Bilgisayarın AI çağı nihayet geldi. Yıllardır yapay zekanın bize yeni güçler vereceğine ve bilgi işini tamamen değiştireceğine inanıyorduk. Son gelişmeler de dikkate alındığı zaman uzun süredir bu geleceğe doğru ilerlediğimizi görüyoruz.”

Uzmanlar, üretken AI ürünlerinin Dropbox’ın temel hizmet tekliflerinde AI kullanımını keşfeden rakiplerine ayak uydurmaya çalışmalarından dolayı daha dikkatli davrandıklarını da söylüyor. Hatta bu bilgiler arasında en önemlisi de şirketin AI ve erken aşama ürün geliştirmeyi kapsayan yeteneklere sahip personeli çekmeye yoğun bir şekilde odaklanacağı anlamına da geldiği belirtiliyor.

Dropbox’ın personel çıkarmayla ilgili aldığı karar yapay zekanın küresel iş piyasası üzerindeki potansiyel etkisine yönelik artan endişelerin olduğu bir zamanda ortaya çıktı. Son altı ayda ChatGPT gibi üretici AI ürünlerinin hız kazanması, şirketlerin AI platformlarını entegre etmeye çalışırken risk altında olabileceğine yönelik uyarılara da sebep oluyor. Aynı zamanda süreçleri kolaylaştırmaya çalışırken insan işçiler de bazı sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. Konuyla ilgili yapılmış olan yakın tarihli bir araştırmada, dünya genelinde 300 milyon kadar işin otomasyon nedeniyle kaybedilebileceğini ortaya koyuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu