Edge analitik pazarı 2025’e kadar 1,18 milyar dolar değerinde olacak

Edge’teki makine zekası (MI) ve yapay zeka (AI) uygulamalarına olan talep, edge analitiğin piyasada benimsenmesini sağlıyor.

Frost&Sullivan’ın “Global Edge Analitik Pazarında Büyüme Fırsatları, Tahmin 2025” raporuna göre 2025 yılına kadar, küresel edge analitik yazılım pazarının yaklaşık beş kat büyümeye tanık olacağı ve 2020’de 254,8 milyon dolardan 1,18 milyar dolarlık bir gelir elde edeceği tahmin ediliyor. Rapor, Büyük Veri Analitiği (BDA) ile ilgili memnuniyetsizliğin endüstri dikeylerinde edge analitik çözümlerinin alımını artırdığını tespit ediyor.

Frost&Sullivan tarafından ankete katılan iş liderlerinin yaklaşık yüzde 51’i, verileri araştırmanın ve kullanmanın en önemli iş önceliği olduğunu belirtti.

Frost&Sullivan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Program Yöneticisi Anisha Vinny, “İşletmeler, verileri rekabet avantajı, operasyonel verimlilik, yeni gelir fırsatları, müşteri memnuniyeti ve hatta sektörde kesinti yaratmak için kullanabilecekleri değerli bir varlık olarak görüyor. Maliyet düşürme, iş liderlerinin yüzde 78’i tarafından stratejik bir öncelik olarak gösterilirken, yüzde 72’si harcamaları azaltabilecek teknolojilere yatırım yapmaya istekli. 2025 yılına kadar, Amerika Birleşik Devletleri liderliğindeki Kuzey Amerika ve Latin Amerika (NALA) bölgesi, toplam pazar gelirinin yüzde 59,3’ünü oluşturan edge analitik çözümlerinin kilit bir uygulayıcısı olacak. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesi ise pazardaki en büyük gelir katkısı yapan ikinci bölge ve onu Asya-Pasifik izliyor. Sektör dikeyleri açısından, üretim sektörü öncülük ediyor, ardından enerji ve lojistik geliyor.” açıklamalarında bulundu.

Analistlere göre, muazzam büyüme beklentilerinden yararlanmak için piyasa katılımcılarının üretim, enerji ve lojistiğe odaklanması gerekiyor:

Üretim: Tahmine dayalı analitik öncelikli olarak da kestirimci bakım, imalat sektöründe kritik bir kullanım durumudur. Analistler, otomotiv ve ambalajlı tüketici malları (CPG) sektörlerinde ayrı üretimin Amerika Birleşik Devletleri ve EMEA’da önemli bir gelir katkısı olduğunu söylüyor.

Enerji: Edge analitik verileri, enerji üretimini optimize etmek adına gerekli ayarlamaları yapmak için kullanılabiliyor. Bu sektördeki edge analitik yazılımına en çok katkıda bulunan EMEA, yenilenebilir enerji (özellikle güneş enerjisi) için edge analitiğe yapılan hükümet yatırımlarında büyümeye tanık oluyor. Yeşil binalar Singapur, Endonezya, Tayland ve Malezya’da benimsenmeyi hızlandırıyor.

Lojistik: Ulaşım sektöründe otonom araçlara artan yatırım, fabrikalardaki otonom robotlara yapılan yatırımı etkiliyor. Fabrikalardaki hammaddelerin ve ürünlerin hareketini otomatikleştirmek ve izlemek için edge analitiğin kullanımının tahmin dönemi boyunca artması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu