Elektromanyetik radyasyon alerji yapıyor!

Fransız bir kadın, gadget’lardan gelen bir elektromanyetik radyasyona bağlı alerji sonucu mahkemeye başvurdu ve tazminat kazandı. 
39 yaşındaki Marine Richard, 3 yıl boyunca ayda 800 Euro alacak. Söz konusu rahatsızlık elektromanyetik radyasyona aşırı duyarlılık sonucu ortaya çıkıyor. her ne kadar belirtisi fark edilmese de Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından da kabul ediliyor. Belirtileri zaman zaman baş ağrısı, yorgunluk, bulantı ve çarpıntı olarak ortaya çıkabiliyor.
Ms. Richard da güneybatı Fransa’da uzak bir bölgede yaşıyor ve muhtemel gündelik telefonlardan etkilendiği söyleniyor.

12 yaşındaki çocuk Wİ-Fİ’den etkilendi

Öte yandan, ABD’de de yaşanan benzer bir vakada, 12 yaşındaki bir çocuk okulda bulunan Wİ-Fİ’ye karşı aşırı duyarlı çıktı. Ailenin tek oğluna EHS tanısı kondu. Çocuk 2013 yılında okulun Wİ-Fİ’sini yükledikten sonra, baş ağrısı, burun kanaması ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu.
Bunun üzerine okulun kampüsünde bir elektromanyetik emisyon deneyi gerçekleştiren bir teknoloji firması, yayın, radyo ve televizyon sinyallerinin ve diğer RFE emisyonu kombine seviyelerinin eyalet güvenlik sınırlarına uygun olduğu saptadı.
 

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu