Elon Musk: telefon numarası olmadan X üzerinden arama yapılabilecek!

Platform üzerinde duyuruyu paylaşan resmi tweette, X'e video ve sesli aramalar geleceği belirtildi.

Elon Musk, X’in yakın zamanda kullanıcıların telefon numaralarını paylaşmadan birbirlerini arayabilmelerini sağlayacak bir arama özelliği ekleyeceğini duyurdu. Şirket, yakın zamanda yayınladığı bir blog yazısında, video ve sesli aramaların iOS, Android ve masaüstü kullanıcıları da dahil olmak üzere X kullanıcılarına geleceğini duyurdu.

Platform üzerinde duyuruyu paylaşan resmi tweette, “X’e video ve sesli aramalar geliyor: iOS, Android, Mac ve PC’de telefon numarasına gerek olmadan çalışacak.” açıklaması yapıldı.

Rapora göre, yeni özelliklerin DM menüsü içinde sunulması planlanıyor. Ayrıca video arama seçeneği sağ üst köşede yer alacak. Yeni DM menüsünün tasarımı, Facebook Messenger ve WhatsApp gibi diğer platformlardan esinlenmiş olacak.

Daha önce CEO Linda Yaccarino, CNBC ile yaptığı bir röportajda bu haberi doğruladı. Yeni özelliklerin platformdaki iletişimi “artırmayı” ve kullanıcılara “birbirleriyle daha fazla bağlantı kurma yolları sunmayı” amaçladığını belirtti.

X’deki tasarım mühendisi Andrea Conway, yeni DM menüsünün resmini Twitter’da paylaştı. Bu resimde video arama seçeneği görünüyor. Seçenek, metin mesajları, fotoğraflar ve videolar göndermek için olan mevcut seçeneklerin yanında menünün sağ üst köşesinde yer alıyor. Yeni sesli ve görüntülü arama özelliklerinin yakın haftalarda tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Özellikle, yeni özelliğin platform üzerinde iletişimi geliştirmeyi amaçladığını belirtmek önemli. Aynı zamanda, bu özellik, rakip Meta’ya güçlü bir yanıt olarak görülüyor. Çünkü Meta platformu zaten Messenger, WhatsApp ve Instagram gibi farklı platformlar arasında çağrı yapmaya izin veriyor.

Elon Musk, X’i tek platforma dönüştürecek!

Elon Musk, X’i kullanıcılar için tek bir platforma dönüştürme planlarını paylaşmıştı. Tesla CEO’su sıkça, insanların favori yaratıcılarına abone olabilmesini, videolar izlemesi, uzun içerikli gönderilerde kendilerini ifade edebilmelerini, ödemeler gönderebilmelerini ve hatta para saklayabilmelerini mümkün kılmak istediğini dile getiriyor.

Bu hedeflere ulaşmak için Musk zaten bazı adımlar atmış durumda. Örneğin, Twitter son zamanlarda yaratıcılarla gelir paylaşmaya başladı ve artık iki saatlik videolara destek sağlıyor. Bu değişikliklere ek olarak, Musk aynı zamanda “İşe Alımlar” adlı yeni bir profesyonel ağ özelliği de tanıttı. Bu özellik, LinkedIn’e benzer şekilde işe alım sürecini basit hale getirmeyi amaçlıyor. Ek olarak iş arayanlar ile işverenler için doğrulama yapılmış bir alan sunuyor.

X İşe Alımlar özelliğinin, yalnızca doğrulanan kuruluşlar için kullanıma sunulması planlanıyor. Yani Twitter tarafından onaylı olmaları gerekiyor. Bu, iş arayanların güvenilir bir iş bulma yeri olduğundan emin olmaya yardımcı olacak.

İş ilanları kuruluşun profiline gelecek. Ardından anahtar kelimenin, konum ve diğer kriterlere göre aratılması mümkün olacak. Adayların iş başvurularını doğrudan Twitter üzerinden yapması mümkün olacak. Ayrıca işverenlerin platform aracılığı ile, adaylarla iletişime geçmesi de sağlanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu