Elon Musk’ın Neuralink’i federal soruşturma altında

Elon Musk'ın tıbbi cihaz şirketi olan Neuralink, hayvan sağlığı ihlalleri nedeniyle ABD federal yetkilileri tarafından soruşturuluyor.

Elon Musk’ın yenilikçi şirketi olan Neuralink, ABD tarafından inceleme altına alındı. Elon Musk’ın tıbbi cihaz şirketi olan Neuralink, hayvan sağlığı ihlalleri nedeniyle federal soruşturma altında. Son olarak geçtiğimiz aylarda sosyal medya platformu Twitter’ı satın alan Elon Musk’ın şirketlerinden birisi olan Neuralink Corp, felçli insanların tekrar yürümesine ve diğer nörolojik rahatsızlıkları iyileştirmesine yardımcı olacağını umduğu bir beyin implantı geliştiriyor.

Daha önce bildirilmeyen federal soruşturma, edinilen bilgilere göre geçtiğimiz aylarda ABD Tarım Bakanlığı Genel Müfettişi tarafından bir federal savcının talebi üzerine açıldı. Soruşturma, araştırmacıların bazı hayvanlara nasıl davrandığını ve test ettiğini yöneten Hayvan Refahı Yasası’nın ihlallerine odaklanıyor.

Neuralink’in belgelerinin incelendiği ve 20’den fazla kişiyle yapılan röportajlara göre, soruşturma, CEO Musk’ın gelişimi hızlandırma baskısının başarısız deneylerle sonuçlandığı yönündeki şikayetler de dahil olmak üzere, çalışanların Neuralink’in hayvanlar üzerinde yaptığı testlere dair eleştirilerin arttığı bir dönemde geldi. Son olarak soruşturmanın nasıl sonuçlanacağı ise belirsizliğini koruyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu