Neuralink çipi takılan hasta zihnini kullanarak satranç oynadı!

Elon Musk’ın beyin çipi şirketi Neuralink, bir hastanın implant cihazını kullanarak bilgisayarda bir imleci kontrol etmesini sağladı. X platformundaki canlı yayında, Noland Arbaugh adlı hastanın, implant sayesinde çevrimiçi satranç oynayabildiği görüldü. Arbaugh, bir dalış kazası sonrası felçli hale gelmiş ve Ocak ayında çip implantı almıştı.

Neuralink‘in amacı, insan beynini bilgisayarlara bağlayarak karmaşık nörolojik koşulları ele almak. Hastanın sunumunda Arbaugh, ameliyatın oldukça kolay geçtiğini belirtti. Ayrıca beyin implantını kullanarak Civilization VI video oyununu oynayabildiğini ve sekiz saat boyunca kesintisiz oyun deneyimi yaşadığını paylaştı.

Arbaugh, implantın şarj edilmesi dışında neredeyse hiçbir kısıtlaması olmadığını ve geleceği için umutlu olduğunu belirtiyor. Neuralink’in cihazı, bir poundluk bir madeni para büyüklüğünde ve kafatasına yerleştiriliyor. Mikroskobik telleri sayesinde nöron aktivitesini okuyabiliyor ve kablosuz sinyal iletebiliyor.

Neuralink, bu teknolojinin insanlar üzerinde test edilmesine FDA’dan izin alarak Mayıs 2023’te önemli bir adım atmıştı. Şirketin ayrıca domuzlar üzerinde denemeler yaptığı ve maymunların basit bir Pong video oyununu oynayabildiğini söylüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu