Neuralink duyulması imkansız seslerin duyulmasını sağlayacak!

Neuralink beyin çipinin insanların, insanlar için imkansız sesleri duymasına izin vereceğini iddia ediyor

Elon Musk’a göre, Neuralink’in beyin yongası teknolojisi, omuriliği tamamen kopmuş birinin geri dönüşüne yardımcı olabilir.

Elon Musk, gizemli beyin-bilgisayar arayüzü girişimi hakkında daha fazla ayrıntı açıkladı ve insanların çok daha çeşitli sesler duymasına izin vereceğini iddia etti.

2016 yılında Neuralink’i kuran SpaceX ve Tesla’nın sahibi Elon Musk, teknolojisinin gerçekte nasıl çalışacağına dair kapsamlı bir sunum yaptı. Teknolojinin nihai amacı, implante edilmiş bir beyin çipine omurilik ipliklerini dikmek için “dikiş makinesi benzeri” bir cihaz kullanarak beyin ve bilgisayar arasında doğrudan bir bağlantı sağlamak.

Geçen yıl yayınlanan bir araştırma makalesi, bu ipliklerin beyne “tam bant genişlikli veri akışı” sağlamak için tek bir USB-C kablosuna nasıl bağlanacağını detaylandırdı. Musk ise geçtiğimiz hafta paylaştığı bir tweet’te, teknolojinin işitme aralığını normal frekansların ve genliklerin ötesine uzatabileceğini söyledi.

Neuralink hakkında daha fazla ayrıntı 28 Ağustos’ta yapılacak bir etkinlikte sunulacak ancak Musk, cihazın Twitter üzerindeki yetenekleri hakkında birtakım ipuçları verdi. Tesla CEO’su bu ayın başlarında, kullanıcıların doğrudan beyinlerine müzik akışı yapabileceğini ve bunları hormon seviyelerini düzenlemek, daha fazla akıl yürütme ve anksiyeteden kurtulmak gibi “gelişmiş yetenekler” sunmak için kullanabileceğini söyledi.

Neuralink’in cihazının ilk denemeleri, Parkinson gibi nörolojik bozukluklardan ve beyin hastalıklarından muzdarip insanlara yardımcı olmak için kullanılabilir ancak Musk, teknolojinin insanların yapay zeka ile rekabet etmesine izin vereceğini umuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu