Elon Musk’ın twitter satın alımı onaylandı

Dünyanın en zengin iş adamı olan Elon Musk, Twitter’ı satın almak için toplamda 44 milyar dolarlık bir ödeme yapacak.

Sonunda beklenen haber geldi ve geçtiğimiz günlerde açıklanan Elon Musk’ın Twitter’ı satın alımı onaylandı. Elon Musk satın alım sonrasında önemli değişikliklere gitti.

Elon Musk, 44 Milyar Milyar Dolara Twitter’ın Kontrolünü Ele Geçirdi

Dünyanın en zengin iş adamı olan Elon Musk sahibi olduğu şirketlere bir yenisini daha ekledi. Elon Musk yapılan son dosyalamaya göre kısa bir süre önce açıklanan Twitter’ı satın alma sürecini resmen sonuçlandırmış oldu. Elon Musk, Twitter’ı satın almak için toplamda 44 milyar dolarlık bir ödeme yapacak.

Musk anlaşmanın tamamlanmasının ardından, “kuş serbest bırakıldı” paylaşımını yaptı. Bu paylaşımın ardından Elon Musk, “iyi şeylerin gerçekleşmesine izin verin” şeklinde bir paylaşımda daha bulundu.

Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının gerçekleşmesiyle birlikte, Twitter’ın bazı üst düzey yöneticileri de şirketten kovuldu. Şirketten kovulanlar arasında Twitter CEO’su, Twitter baş yazılım müdürü ve Twitter’ın baş hukuk sorumlusu yer aldı.

Anlaşmanın tamamlandığının açıklanmasının ardından, Twitter ve Elon Musk arasında süren, mahkeme de sona ermiş oldu. Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından New York Menkul Kıymetler Borsası, Twitter’ın hisselerinde işlem yapmanın durdurulduğu ve bunun nedeninin ise birleşme etkisinin olduğu belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu