Equinix ve GIC, Japon veri merkezleri için 1 milyar dolarlık anlaşma yaptı

Equinix ve Singapur’un egemen servet fonu olan GIC, Japonya’daki xScale veri merkezlerini geliştirmek ve işletmek için 1 milyar dolar değerinde ortaklık imzaladı. Biri Osaka ve ikisi Tokyo’da bulunan üç tesis, büyük bulut servis sağlayıcıları da dahil olmak üzere hedeflenen hiper ölçekli şirketlerin temel iş yükü dağıtım ihtiyaçlarını karşılayacak.

Equinix’e göre dijital ekonominin son yıllarda büyümesi, küresel bağlanabilirlik ve hibrit çok kanallı çözümlere olan talebin artmasına neden oldu. xScale tesisleri de temel hiper ölçekli iş yükü dağıtımlarının teknik ve operasyonel gereksinimlerini ile fiyat noktalarını karşılayacak şekilde tasarlandı. 

xScale veri merkezleri sayesinde hiper ölçekli şirketler, Equinix’teki mevcut erişim noktası merkezlerine temel dağıtımlar ekleyebilecek. Bu sayede kullanıcılar Equinix’in ekosistem setiyle doğrudan bağlantı kurarak müşteriler ve stratejik iş ortakları için daha yüksek bağlantı olanağı sunabilecek. Üç tesis tam kapasite olduğunda ise Japon pazarlarına yaklaşık 138 megawatt (MW) güç kapasitesi sağlayacak. Veri merkezleri ayrıca bir şirketin mevcut Equinix erişim noktalarını tamamlayan Equinix’in arabağlantı ve uç hizmet paketine erişim sunacak.

Equinix’e göre Japonya dünyanın üçüncü büyük ekonomisidir ve bölgesel bağlantı için önemli bir merkezdir. Equinix’in bu iki kenti tercih etmesinde, Tokyo’nun hiper ölçekli hizmetlere yüksek talep gösteren son kullanıcı müşterilerinin kitlesini oluşturan küresel şirket merkezlerine ev sahipliği yaptığı belirtiliyor. Osaka ise Japonya’daki en yüksek ikinci iş yoğunluğunu içermenin yanı sıra yeni kurulan şirketler ve inovasyon için bir merkez konumunda olduğundan tercihler arasında yer alıyor.

Equinix ve GIC ortaklığı 2019 yılında duyrulmuştu. Anlaşma uyarınca GIC ortak girişimde %80, Equinix ise kalan %20 hisse senedine sahip olacak.

Equinix’in küresel platformunun bir parçası olarak 210 veri merkezi bulunuyor. Alibaba Cloud, Amazon Web Services, Google Cloud, IBM Cloud ve Microsoft Azure dahil olmak üzere büyük bulut servis sağlayıcıları, Equinix’in ekosistemini kullanan mevcut ortaklardır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu