Facebook, Messenger Rooms ile video konferans hizmetlerine katıldı

Facebook, insanların çevrimiçi ortamdaki iletişimlerine destek olmak için video konferans çözümlerine katılarak Messenger Rooms adlı çevrimiçi toplantı aracını tanıttı.

Facebook’un yeni hamleleri, geniş çerçevede şirketin geçen yıl üyelerine daha “samimi” iletişim yolları vermek için duyurduğu stratejiyi de ilerletiyor. CEO Mark Zuckerberg, daha önce Facebook’un sosyal ağ modelini bir kasaba meydanına benzetmiş ve “oturma odasının dijital eşdeğerini” sunma vizyonunu ana hatlarıyla çizmişti. 

Sosyal ağ devi, görüşme sürelerine herhangi bir sınır koymayan yeni video konferans aracı Messenger Rooms ile dijital bir oturma odasının vizyonunu, minimalist bir çağrı arayüzü ve 50 katılımcıya kadar grup toplantıları yapabilme biçiminde hayata geçiriyor. Toplantı sahipleri dilerse halka açık bir toplantı yapabilme veya sadece belirli kişileri davet etme yeteneğinin yanı sıra, çağrı deneyimini daha kolay bir hale getirmek için tasarlanan çeşitli özelliklere erişebiliyor.

Facebook, Messenger Rooms’su “mood lighting” sanal arka planlarla ve artırılmış gerçeklik yüz filtreleri ile donattı. Messenger Rooms sadece Messenger ve Facebook arayüzü üzerinden kullanmak için mevcut olacak ancak sosyal ağ devi ileride, Instagram Direct, WhatsApp ve Portal cihazlarından da toplantı başlatma yeteneğini ekleyecek.

Video özelliklerini tüm sosyal medya uygulamalarında kullanıma sunan Facebook, WhatsApp sesli veya görüntülü görüşmelerine katılabilen maksimum kişi sayısını geçtiğimiz haftalarda 8’e çıkararak ikiye katlamıştı. Instagram kullanıcıları için ise Facebook, masaüstünden Instagram canlı yayınlarını izleme özelliği ekledi ve Portal akıllı ekranın kamerasını Facebook sayfalarına ve gruplarına canlı video akışı yapmak için kullanılabilir hale getirdi.

Facebook’un diğer sosyal ağı Instagram’a da yeni özellikler eklendi. Instagram için geliştirilen Live With, kullanıcıların kendi canlı yayınına başka bir kişiyi davet etmelerini sağlıyor. Dijital bir randevu ürünü Facebook Dating ise artık video görüşmelerini de destekleyecek.

Sosyal ağ güncellemelerinin yanı sıra Facebook son olarak, yerleşik görüntülü arama işlevine sahip kurumsal odaklı Workplace işbirliği hizmeti için de yeni içerik paylaşımı ve uyarı özellikleri tanıttı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu