Facebook ve Instagram’da üretken yapay zeka dönemi başlıyor

Bu özellik sayesinde kullanıcılar, 30 farklı AI kişiliğine soru sorabilecek, tavsiye alabilecek ve mesajlar oluşturabilecekler.

Meta, önümüzdeki aydan itibaren Facebook ve Instagram platformlarında AI destekli kişilikleri kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni kişilikler, kullanıcılara arama işlemleri için yeni bir yöntem, öneriler ve ürünlerle etkileşim fırsatı sunacak. Ayrıca, platformun neredeyse 4 milyar aktif kullanıcısıyla insansı bir şekilde konuşarak kullanıcı deneyimini daha kişisel hale getirecekler.

Abraham Lincoln gibi konuşan chatbot

Bu AI destekli kişilikler, işlevlerine uygun olarak farklı kişilik özelliklerine sahip olacaklar. Örneğin, seyahat önerileri sunacak olan persona, samimi bir sörfçü tarzında sohbet edecekken, başka bir persona da tarihi figür Abraham Lincoln’ün konuşma tarzını taklit edecek.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin kendi AI büyük dil modeli olan LLaMA’yı kullanarak bu yeni kişilikleri geliştirdiklerini belirtti. Bu yeni AI kişiliklerinin ne zaman kullanıma sunulacağına dair resmi bir açıklama yok, ancak Instagram uygulamasında “Bir AI ile Sohbet Et” özelliğine dair işaretler keşfedildi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, 30 farklı AI kişiliğine soru sorabilecek, tavsiye alabilecek ve mesajlar oluşturabilecekler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu