FBI uyardı: Telefonu her yerde şarj etmeyin!

FBI, kötü amaçlı yazılım riskleri nedeniyle kullanıcıları halka açık şarj noktalarından uzak durmaları konusunda uyardı.

FBI, akıllı telefon kullanıcılarını halka açık USB bağlantı noktalarından uzak durmaları konusunda uyardı. Bu uyarı ile bilgisayar korsanlarının, kredi kartı numaraları gibi verileri çalmak veya bir kullanıcının cihazına kötü amaçlı yazılım yüklemek için halka açık USB bağlantı noktalarını kullandığı bir siber suç olan “juice jacking” ile ilgili endişelere dikkat çekildi.

FBI, kötü amaçlı yazılım riskleri nedeniyle kullanıcıları otellerde, havaalanlarında ve alışveriş merkezlerindeki halka açık şarj noktalarından uzak durmaları konusunda uyarıda bulunuyor. FBI’a göre, halka açık USB bağlantı noktaları, cihazlara kötü amaçlı yazılım ve izleme yazılımı yerleştirmek için kullanılıyor. Kullanıcılara kendi şarj cihazlarını ve USB kablolarını getirmeleri ve halka açık USB bağlantı noktaları yerine elektrik prizi kullanmaları tavsiye edildi.

Uzmanlar, halka açık USB bağlantı noktalarının “önemli bir gizlilik tehlikesi” olduğunu söylüyor. Araştırmalar, telefonunuzun tarayıcısında yüklü web sayfalarını 10 saniyeden daha kısa sürede tanımlayabilmek için bir kullanıcının telefonunu şarj alanında bir dakika bırakmasının yeterli olabileceğini gösteriyor.

Ayrıca, kötü amaçlı yazılımlar bir USB bağlantı noktası aracılığıyla yüklendiğinde, bir cihazı kilitleyebilir veya kişisel verileri saldırganların eline verebilir. Suçlular da bu bilgileri çevrimiçi hesaplara erişmek veya satmak için kullanabilir. Son olarak FBI’ın duyurusunun, yakın tarihli bir saldırı nedeniyle değil, halka bir hizmet duyurusu sağlamak için yayınlandığı belirtildi. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu