FTC’nin Twitter gizlilik soruşturması hız kazanıyor

FTC, Twitter'ın kullanıcı bilgilerini düzgün bir şekilde korumadığı ve reklamları hedeflemek için insanların telefon numaralarını kullandığını iddia etti.

FTC uzun zamandır Twitter’ı izlemeye devam ediyor. Soruşturmaların devam etmesinin yanı sıra FTC, şirketin kullanıcı verilerini gizleme yeteneğini, Twitter Blue abonelik planının geliştirilmesini ve ayrıca Elon Musk’ın çalışmalarıyla ilgili bilgileri bir araya toplamaya çalışıyor.

Elde edilen bilgilere göre, bir alt komite talepleri yeni bir raporda açıkladı ve FTC’nin eylemlerini taciz olarak nitelendirdi. Ayrıca raporda, Musk’ın firmayı satın almasının ardından FTC’nin Twitter’a çok sayıda talep mektubu gönderdiği bilgisi de yer alıyor.

FTC, Twitter’ın kullanıcı bilgilerini düzgün bir şekilde korumadığı, masrafları karşılamak için kabul ettiği ve sonrasında reklamları hedeflemek için insanların telefon numaralarını kullandığı detaylarının belgelenmesini istiyor. Ayrıca Musk, Twitter’ı satın almasından sonra, etkilenen ekipler tarafından Twitter’ın uyumluluğunu izlemeye yardımcı olmak amacıyla kullanılan yazılımları sağlayan şirkete ödeme yapmayı bıraktı.

Bununla birlikte, FTC’nin istediği belgeler arasında Elon Musk ile ilgili ya da onun tarafından gönderilen e-postalar, konuşmalar, FTC hakkında mesajlar, eski Twitter genel danışman yardımcısı Jim Baker hakkında bilgiler ve Twitter’ın ofis ekipmanları hakkında bütün detaylı bilgiler yer alıyor. Rapor ise bunlara ek olarak Twitter Dosyalarına da odaklandı.

FTC, şirketin dahili belgelerine ya da diğer kaynaklarına erişim sağlanan gazetecilerin ya da diğer medya üyelerinin adlarını da istiyor. Fakat alt komitenin talebi uygunsuz bulundu. Konuyla ilgili araştırmalar ise devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu