Geleceğe Dönüş'ün zaman makinesi yarın buraya geliyor!

Efsane seri Geleceğe Dönüş’ün 1989 yapımı ikinci filminde ilginç bir ayrıntı dikkat çekiyor. Filmin baş kahramanları Marty ve Dr. Brown zaman makinesiyle 2015 yılına geliyorlar. 
geleceğe dönüş
Başrollerinde Michael J. Fox’un Marty McFly, Christopher Lloyd’un Emmett Brown olarak yer aldığı Geleceğe Dönüş filmi 80’li yıllarda adeta sinemaseverlerin gönlünü fethetmişti. Serinin ikinci filminde Marty ile çılgın bilim adamı Dr. Brown, bilim adamı tarafından geliştirilen zaman makinesine başvurmak zorunda kalırlar. Gidecekleri tarih de günümüzün yarını, yani 21 Ekim 2015’i göstermektedir. Filmin bu sahnesinde zaman makinesinin göstergesindeki “Oct. 21 2015” tarihi dikkatli izleyicilerin gözünden kaçmaz. Bu bir anlamda Marty ve çılgın bilim adamı Dr. Brown’ın yarın bizlerle buluşacak olması demektir.
geleceğe dönüş marty
 

Görüntülü görüşme filmde tahmin edilmişti

1989 yapımı filmde zamanda yolculuk yapan kahramanlar birçok teknolojik yenilikle, uçan arabalar, uçan kaykaylar ile  karşılaşıyordu. Örneğin Marty McFly, meslektaşları ile görüntülü görüşme yapabiliyordu. O zamanlar için olağandışı olan bu durum şimdilerde hayatımızın sıradan bir parçası haline geldi.
marty ayakkabı
Geleceğe Dönüş filmi, Entertainment Weekly’in “En İyi 50 Lise Filmi” listesinde 28. oldu. Geleceğe Dönüş, 2006’da Empire’ın düzenlediği “En İyi 201 Film” listesinde aldığı oylar ile 20. sıraya yerleşti. (BBC)
 
 

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu