Gemini, Genesis’ten 900 milyon dolarını geri almaya çalışıyor

Kripto para borsası Gemini, FTX’in çöküşü nedeniyle Genesis’e verdiği 900 milyon doları geri almak için girişimlerde bulunuyor.

Başarısız kripto para borsası FTX’in çöküşü pek çok kripto şirketini olumsuz etkiledi. Etkilenen şirketlerden birisi olan Genesis’in kripto borsası Gemini’ye tam 900 milyon dolarlık borcu bulunuyor.

Konu hakkında aktarılan bilgilere göre, kripto para borsası Gemini, Sam Bankman-Fried’in kurucusu olduğu FTX’in çöküşünden en çok etkilenen şirketlerden birisi olan Genesis’e verdiği 900 milyon doları geri almak için girişimlerde bulunuyor. Genesis’in çatı şirketi olan Digital Currency İcra Kurulu Başkanı Barry Silbert geçtiğimiz ay hissedarlara bazı açıklamalar bulundu.

Genesis Trading ve kripto para birimi varlık yöneticisi Grayscale’in sahibi olan risk sermayesi şirketi Digital Currency Group’un Genesis’in kripto borç verme koluna 575 milyon dolar borcu olduğunu açıkladı. Raporda Genesis ile ortaklaşa bir kripto kredi ürünü yürüten Gemini, şimdi Genesis ve ana şirketi olan Digital Currency Group’un gelen fonları telafi etmek için bir alacaklılar komitesi kurdu.

Ayrı bir gelişmede ise yine Digital Currency Group çatısı altında yayın hayatına devam eden CoinDesk, Genesis ile müzakere halindeki alacaklı grupların şu anda 1.8 milyar dolarlık krediye sahip olduğunu ve bu sayının muhtemelen artmaya devam edeceğini belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu