Binance’e 566 milyon dolarlık saldırı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance üzerinde yaşanan bir saldırıda 566 milyon dolar değerinde BNB token'i çalındı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, saldırıya uğradı. Saldırganlar ilk belirlemelere göre 566 milyon dolarlık Binance Coin (BNB) çaldı.

Binance’in 566 Milyon Dolarlık BNB’si Çalındı

Günlük işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, saldırıya uğradı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre Binance’in yerel kripto para birimi olan Binance Coin token’ının çalındığı ve bu miktarın 566 milyon dolar civarında olduğu belirtildi. 

Saldırı sonrasında Binance, kullanıcı fonlarının zincir dışına çıkışını engellemek için Akıllı Zincirini (BSC) dondurdu. Binance her ne kadar bu zinciri dondurmuş olsa da saldırganlar o esnada 100 – 110 milyon dolar arasında BNB’yi daha çaldı. 

İlgili Makaleler

Kripto borsası Binance’in kurucusu Changpeng Zhao, zincirler arası bir köprü olan BSC Token Hub üzerinde yaşanan bir istismarın, BNB varlıklarına erişimini sağladığını da belirtti. Saldırının kontrol altına alındığını belirten Changpeng Zhao, kullanıcıların varlıklarının güvende olduğunu ve verilen zarardan ötürü özür dilediğini açıkladı. 

Son olarak güvenlik uzmanları, saldırganların kullandıkları metodolojilerin transferler yapıldıktan birkaç saat sonra bile tespit edilemeyecek kadar karmaşık olduğunu ve saldırganların fon transferlerini doğrulamak için sahte bir “kanıt” yöntemi kullandıklarını belirtti. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu