Garanti BBVA kripto hizmetine başlıyor

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru iş ilanları açarak kripto hizmetlerinin temellerini atan banka, kripto cüzdan ve transfer işlemlerine start verdi.

Kripto endüstrisinin hızla büyümesiyle birlikte, Türkiye’deki geleneksel bankacılık kurumları da dijital varlıklara yönelik adımlar atmaya başladı. Akbank’ın ardından Garanti BBVA da kripto alanda yer almak için harekete geçti. Banka, bu hizmeti şu anda sadece kendi çalışanlarına açık tutarken, müşterilere yönelik hizmetlerin ne zaman başlayacağı belirsizliğini koruyor.

Dijital varlık hizmetleri çalışanlara özel başladı

Garanti BBVA, dijital varlık alanında hizmet vermeye yönelik adımlar atmaya bir süredir hazırlanıyordu. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru iş ilanları açarak kripto hizmetlerinin temellerini atan banka, kripto cüzdan ve transfer işlemlerine start verdi. Şu anda bu hizmeti yalnızca bankanın çalışanları kullanabiliyor. Müşterilere yönelik hizmetlerin ne zaman açılacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Bununla birlikte, bankanın LinkedIn’de paylaşılan bir ilanla “Dijital Varlık Likidite Yönetimi Proje Sorumlusu/ Product Owner” pozisyonuna alım yaptığı öğrenildi. Geçtiğimiz yılın haziran ayında da “Kripto Varlık Uzmanı/Yetkilisi” arayan banka, bu pozisyonun Garanti BBVA bünyesinde yürütülen ‘Kripto Varlık’ işlemleri projesinde aktif bir rol alacağını duyurmuştu.

Banka aynı zamanda, Metaverse ve diğer yeni teknolojilere yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için Türkiye’de bir ilk olan “Garanti Portföy Metaverse ve Yeni Teknolojiler Değişken Fonu”nu hayata geçirerek, yatırımcılara alternatif ürünler sunmaya devam ediyor. Kripto ve dijital varlık alanında Türkiye’deki bankacılık sektöründeki bu adımların, ülkedeki kripto yatırımlarının büyümesine ve dijital ekonominin gelişimine katkı sağlaması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu