Genç siber güvenlik uzmanları yapay zeka ile yer değiştirmekten korkuyor

Güvenlik uzmanlarının yüzde 88'i otomasyonun işlerini kolaylaştıracağına inanmasına rağmen siber güvenlik sektöründeki gençler, otomasyonun kendi rollerinin yerini alacağından endişe duyuyor.

Güvenlik yönetim platformu sağlayıcısı Exabeam, siber güvenlik sektörünün 350 küresel uzmanları ile beceriler, maaş ve stres dahil olmak üzere çeşitli konularda yeni araştırmaya yayınladı. Bulgulara göre, 45 yaşın altındaki katılımcıların yüzde 53’ü, işlerini iyileştireceğine inanmasına rağmen yapay zeka ve makine öğreniminin iş güvenlikleri için bir tehdit olduğunu düşünüyor. 45 yaşın üzerindeki uzmanların yüzde 80’i ise AI ve ML’in bunun işi basitleştireceğini düşünüyor.

Ülkelere göre en paranoyak siber güvenlik çalışanları Singapur’daydı ve yüzde 54’ü işlerinin otomasyonla gereksiz hale getirilmesi konusunda endişeliydi. Bunu yüzde 47 ile ABD, yüzde 42 ile Almanya, yüzde 40 ile Avustralya ve yüzde 33 ile İngiltere izledi.

Çalışan onayı ve memnuniyeti, sektör genelinde genel bir artış yaşadı. Ankete katılanların yüzde 96’sı roller ve sorumluluklar konusunda memnuniyetini bildirdi, yüzde 87’si maaşlardan memnun kaldı ve yüzde 77’si iyi bir iş/yaşam dengesi kurduğunu söyledi.

Otomasyon konusundaki endişelerine rağmen, özellikle 18-24 yaş grubundaki genç uzmanlar, mevcut durumdan son derece memnundu. Grubun yüzde 100’ü rollerinde güvende hissettiğini ve yüzde 93’ü maaşlarından memnun kaldığını belirtti.

Anket, 2020’de cinsiyet çeşitliliğinde bir iyileşme olduğunu ve kadın profesyonellerin sektördeki konumunun yüzde 9’dan yüzde 21’e çıktığını ortaya koydu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu