Google, aramalarda gizliliği artıracak yeni aracı test ediyor

Arama motoru Google, kullanıcılarının arama sonuçlarını daha gizli hale getirecek yeni aracını test etmeye başladı.

Arama motoru devi Google, kullanıcıların gizliliğini artıracak yeni araçlar kullanmaya devam ediyor. Google tarafından yapılan son açıklamada, kullanıcıların aramalardaki gizliliğini artıracak olan yeni bir aracın beta sürümüne geçtiği belirtildi. 

Google Aramaları Artık Gizliliği Önemseyecek

Günümüzde şirketlerin artık kullanıcı verilerini aldığı ve bunları işleyerek kullanıcılara sunduğu artık bir sır değil. Kısa bir süre önce Mozilla tarafından yapılan bir araştırma ile YouTube üzerinde yer alan çeşitli butonların bir işe yaramadığını sizlere aktarmıştık. Bu durum kullanıcı fikirlerinin ve dolayısıyla kullanıcı verilerinin şirketler tarafından önemsenmediğini bir kez daha ortaya çıkarttı. Kullanıcı verileri konusunda Google’ın en çok veri toplayan şirketler arasında yer aldığı biliniyor. Google’ın bir arama motoru olduğu düşünüldüğünde, aramalardaki mahremiyet çok daha önemli hale geliyor. 

İnternet kullanıcıların, doğum tarihleri, cinsel yönelimleri ya da adresleri gibi mahrem bilgilerinin Google Arama sonuçları aracılığıyla, elde edildiği bilgisi hemen hemen herkes tarafından biliniyor. Kişiye özel bilgilerin, kişilerde kalabilmesi için Google bir süredir yeni gizlilik araçları üzerinde çalışıyor. Google, bu yılın başlarında gerçekleştirilen Google I / O 2022 etkinliğinde, Google araçlarının gizliliği önemseyecek hale gelmesi için yeni hizmetler sunacağını belirtti. 

Google’ın bahsettiği bu yeni gizlilik aracı şimdilik Android kullanıcılar tarafından test edilmeye başlandı. Söz konusu araçla birlikte kullanıcılar Google uygulaması üzerinden kendi profil resimlerine tıklayarak, arama geçmişlerinin son 15 dakikasını hemen silebilecek. Bu da kullanıcıların verilerinin işlenmesinin önüne geçecek. Google ayrıca bu yeni aracının nasıl çalıştığını ne hangi bilgilerin silineceği hakkında da kullanıcılarına bilgi verecek. 

Şimdilik beta olarak, sadece Android kullanıcılarına sunulan Google’ın yeni gizlilik aracının yakın bir zamanda tüm Google kullanıcılarına ve tüm platformlarda kullanıma açılması bekleniyor. Google, yeni aracının tam olarak kullanıma sunulacağı tarih hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu