Google Voice potansiyel spam aramalarında uyarı gönderecek

Google, Android için geleneksel telefon uygulamasında kullandığı aynı gelişmiş yapay zekayı kullanarak spam tespit ediyor.

Google, yasal olmadığını düşündüğü Google Voice aramalarına kırmızı bir “spam olduğundan şüphelenilen arayan” uyarısı eklediğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir gönderide arama devi, Android için geleneksel telefon uygulamasında kullandığı aynı gelişmiş yapay zekayı kullanarak spam tespit ettiğini söyledi. Bu sayede kullanıcıların, istenmeyen aramalardan ve potansiyel olarak zararlı dolandırıcılıklardan korunması amaçlanıyor.

Kullanıcılar spam etiketi aldıysa, spam olduğundan şüphelenilen bir aramayı onaylayabilir veya etiketlenmiş bir aramayı spam değil olarak işaretleyebilir. Birincisi seçildiğinde, o numaradan gelecek aramalar doğrudan sesli mesaja yönlendirilecek ve arama geçmişi girişleri spam klasöründe toplanacak. İkincisini seçerseniz, şüphelenilen spam etiketi o numara için bir daha asla görüntülenmeyecek. 

Aramaların otomatik spam etiketlemesini istiyorsanız, Ayarlar > Güvenlik > Spam’i filtrele’ye giderek Spam’i Filtrele özelliğini kapatmanız gerekiyor. Ayrıca bu özellik, yönetici kontrolü bulunmadığı için tüm Google Voice kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.

İlgili Makaleler

Son olarak Google, daha iyi bir arama deneyimi sağlamak amacıyla geçtiğimiz haftalarda devam eden aramaları otomatik olarak hücresel veri hizmeti ile Wi-Fi arasında değiştirecek olan Google Voice’a yeni bir ‘akıllı ağ değiştirme’ özelliği sundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu