Twitter botların erişimini engelledi!

Eğer telefon numaraları Google Voice ile yapıldıysa, bu hesaba doğrulama kabul edilmeyecek ve giriş yapılamayacak.

Elon Musk, Twitter CEO’su olduğundan beri değişiklikler yapmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de son olarak açıkladığı Twitter’ın sanal telefon numaralarını engellemesi.

Twitter’da bulunan botların önüne geçebilmek ve sahte ile gerçeği daha rahat ayırabilmek amacıyla yeni bir geliştirmeden bahsediliyor. Artık kimlik doğrulaması için telefon numaraları gerçek bir kontrol sağlama önlemi olarak sayılmayacak. O halde Elon Musk nasıl bir yöntem buldu?

CEO olduğundan beri botları kaldırmak için uğraşan Elon Musk sonunda çözümü buldu. Eğer telefon numaraları Google Voice ile yapıldıysa, bu hesaba doğrulama kabul edilmeyecek ve giriş yapılamayacak. Zaten bu hesaplara erişim de engellendi. Dünya çapında tespiti yapıldı ve gelen trafik sonlandırıldı.

Eğer sizler de hesabınızı kurarken Google Voice kullandıysanız bunu değiştirebileceksiniz. Ki değiştirmelisiniz çünkü sistem tarafından sizler de bot olarak algılanabilirsiniz.

Yapmanız gerekenler ise oldukça basit: Twitter Ayarlarına gelin ve ardından Güvenlik yazısına tıklayın. Gizlilik ve Güvenlik seçeneğini de işaretledikten sonra çift faktörlü kimlik doğrulamaya gidin. İşte hepsi bu kadar! Bilgilerinizi kontrol edin ve güncellemenizi gerçekleştirin.

Bu yöntem sayesinde Twitter sizi bir bot olarak algılamayacak ve siz de hesabınıza erişimi boş yere kaybetmiş olmayacaksınız. Elon Musk, uzun zamandır bu çalışmayı hayata geçirmek için uğraşıyordu ve sonunda da başardı.

Telefon numaralarınızı güncelledikten sonra doğrulamalarınız SMS olarak da gelebilecek. Bu yöntemle başkası hesabınıza bir şekilde girmeye çalışırsa haberiniz olacak ve engelleyebileceksiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu