Google Workspace ile tüm uzaktan çalışma araçları bir araya geliyor!

Google; mesajlaşma, toplantılar, dokümanlar ve görevler için tüm G Suite Google bulut araçlarını tek bir arayüz altında bir araya getiren Google Workspace'i duyurdu.

Google Temmuz ayında Google Workspace’in genel hatlarını duyurmuştu. Platform artık genel olarak tüm Google Workspace kurumsal müşterilerinin kullanımına sunuldu ve önümüzdeki aylarda da herkesin kullanımına sunulacak.

Google şu anda her ay G Suite üretkenlik ve ortak çalışma uygulamalarını aktif olarak kullanmayı seçen 2,6 milyardan fazla müşteriyi, kurumsal ve eğitim kullanıcısını destekliyor. Sonuç olarak şirket, COVID-19 salgını nedeniyle dünyanın daha uzaktan çalışmaya geçişiyle mücadele etmek için platformunu yeniden tasarladı.

Google Workspace’in arkasındaki fikir, birden çok ortak çalışma aracını tek bir alanda bir araya getiren, yani bir çalışanın işini yapmak için hiçbir şeyden uzaklaşmasına gerek olmayan hepsi bir arada bir görünüm sağlıyor. Bu olanak, temel araçların anında hazır olduğu ve bağlam içinde kullanılabilir olduğu anlamına geliyor. Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar’daki bağlantılı önizlemeler, kullanıcıların orijinal dokümandan ayrılmadan bir bağlantının içeriğini önizlemesini sağlayarak uygulamalar ve sekmeler arasında geçiş yaparken zamandan tasarruf sağlıyor. 

Ayrıca kullanıcılar, birilerini belgelerde “@” ile bahsettiğinde açılır pencere ayrıntıları görüntüleyerek bağlam sağlayacak ve bu belgeyi paylaşmak gibi eylemler önerecek. Bu, kullanıcıları ve kişileri doğrudan Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar’da birbirine bağlayacak. Sonuç olarak, Google Workspace, kullanıcıların oldukları yerde daha fazla iş yapmalarına yardımcı olacak.

Örneğin, Dokümanlar’ın içinde kullanıcılar, sekmeler veya araçlar arasında geçiş yapmak zorunda kalmadan, Sohbet’teki bir oda içinde bir belge oluşturabilecek ve üzerinde çalışabilecek. Bunun amacı ise karmaşıklığı azaltmak ve ekibin ilgili proje çalışmalarını görmesini sağlamaya yardımcı olmak.

Meet’in Gmail ve Sohbet’e dahil olmasıyla kullanıcılar, ortak çalışma sırasında birlikte çalıştıkları kişileri görebilecek ve duyabilecek. Workplace ile bu özellik aynı zamanda Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar için de sunulacak. Kullanıcılar böylelikle aynı odadaki bir proje üzerinde birlikte çalışırken sözlü olmayan ipuçlarından yararlanacaklar.

Arama devi önümüzdeki aylarda Google Workspace’i şirketin eğitim ve kâr amacı gütmeyen kuruluş müşterilerine de getiriyor. Eğitim müşterileri, Eğitim için G Suite aracılığıyla Classroom, Ödevler, Gmail, Takvim, Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar ve Meet’i içeren araçlara erişmeye devam edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu