Google’dan yeni özellik: Chromecast ile TikTok videolarını TV’ye aktarın!

Bu güncelleme, cihazlar arası daha iyi performans sağlama temasıyla uyumlu.

CES 2024’te Google, TikTok videolarının Chromecast aracılığıyla TV’lere aktarılmasını mümkün kılan yeni bir özelliği tanıttı. Artık kullanıcılar, TikTok videolarını Chromecast destekli ekranlara aktarabilecekler. Yakında, TikTok canlı yayınlarının da aktarılması mümkün olacak. Bu güncelleme, cihazlar arası daha iyi performans sağlama temasıyla uyumlu.

Google, Spotify ve YouTube Music’ten uyumlu Pixel telefonlardan Pixel Tablet’lere oynatılan içeriği, cihazlar arasındaki mesafe uygun olduğunda taşıma yeteneğini de sunacak. Bu, Apple’ın HomePod ve iPhone’lar arasındaki benzer bir özelliğini hatırlatıyor. 2024’te Chromecast entegreli daha fazla cihazın piyasaya sürülmesi bekleniyor. LG’nin 2024 TV serisi de bu cihazlara dahil olacak.

Google, Android ve Chromebook ekosistemlerindeki tüm cihaz türleri arasında içerik paylaşımı için varsayılan, yerleşik bir seçenek oluşturmak amacıyla Samsung ile iş birliği yaparak “Quick Share” adını verdikleri bir çözüm geliştirdi. Quick Share, önümüzdeki ay mevcut Nearby Share etkin cihazlara sunulacak ve yeni bir simgeyle belirecek. Kullanıcılar, Android ayarlarından herkese, sadece kişisel cihazlarına veya yalnızca kişisel cihazlarını görebilecek şekilde ayar yapabilecekler.

Android Auto ve Matter akıllı ev standardı ile uyumlu daha fazla cihazın merkez olarak hareket etmesi de dahil olmak üzere, Google bir dizi başka güncellemeyi de duyurdu. CES 2024’ten Las Vegas’tan canlı olarak aktarılan bu haber, teknoloji dünyasındaki son gelişmeleri takip etmemizi sağlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu