GPT-4o tanıtımıyla OpenAI’ın mobil gelirinde rekor artış!

GPT-4o'nun tanıtıldığı ilk gün gelirini %22 artıran OpenAI, bu büyümeyi sonraki günlerde de sürdürdü.

OpenAI, ChatGPT ile 13 Mayıs- 17 Mayıs tarihleri arasında 4.2 milyon dolarlık net gelir elde ederek şimdiye kadarki en büyük kazanç artışını yaşadı. Bu başarı, şirketin yeni sesli yapay zeka modeli GPT-4o’nun tanıtımıyla elde edildi. OpenAI, App Store ve Google Play gelirini günlük ortalama 491 bin dolardan 900 bin dolara çıkardı. Bu, şirketin mobil gelirlerinde kaydedilen en yüksek artış oldu.

OpenAI’ın mobil gelirlerindeki bu patlama, kullanıcıları aylık 20 dolarlık ChatGPT Plus aboneliğine yönlendiren stratejik bir hamleyle gerçekleşti. Bu abonelik planı, GPT-4o için erken erişim, daha fazla mesajlaşma hakkı, gelişmiş veri analizleri, DALL-E ile yapay zeka görüntüleri oluşturma ve özelleştirilmiş GPT oluşturma gibi avantajlar sunuyor. OpenAI’ın ücretsiz kullanıma açık olan GPT-4o modeline sınırlı erişimi olan kullanıcılar, daha kapsamlı bir deneyim için abonelik satın almaya yöneliyorlar.

GPT-4o’nun tanıtıldığı ilk gün gelirini %22 artıran OpenAI, bu büyümeyi sonraki günlerde de sürdürdü. Ayrıca, ChatGPT mobil uygulamasından elde edilen 4.2 milyon dolarlık net gelirin %81’ini App Store’dan elde ettiği belirtiliyor. OpenAI’ın en büyük pazarı ABD olurken, Almanya, Birleşik Krallık, Japonya, Fransa, Kanada, Güney Kore, Brezilya, Avustralya ve Türkiye gibi ülkelerden de önemli gelirler sağlandı.

OpenAI’ın en son modeli olan GPT-4o’nun piyasaya sürülmesi, yapay zeka teknolojisine olan talebi hızla artırmaya devam ediyor. Bu yeni model, metin, konuşma ve video işleme alanlarında gerçek zamanlı tepki verme yeteneği ile önceki versiyonlardan daha güçlü bir performans sunuyor. GPT-4o ile elde ettiği bu başarıyla OpenAI, yeni yapay zeka modeliyle kazandığı popülerlikle büyümeye devam edecek gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu