GPT-4o: Yüz ifadelerinden duyguları okuyan yeni OpenAI modeli!

Bu yeni model metin, görüntü ve artık konuşma alanında üstün yeteneklerini gösteriyor.

OpenAI, yapay zeka dünyasında yepyeni bir döneme hazırlanıyor. Şirket, OpenAI’nin San Francisco’daki merkezinde gerçekleştirilen bir etkinlikte ChatGPT’nin yeni versiyonu olan GPT-4o’yu duyurdu. Bu yeni model metin, görüntü ve konuşma alanında üstün yeteneklerini gösteriyor. Bu yenilik, yapay zekanın etkileşim deneyimini daha doğal ve kolay hale getiriyor.

Kullanıcılar artık, ChatGPT’ye sesli olarak sorular sorabilecek ve gerçek zamanlı cevaplar alabilecekler. Model, duygusal tonları algılayabiliyor ve farklı duygusal tarzlarda ses üretebiliyor. Ayrıca, video görüntülerinden kişilerin duygularını da anlayabiliyor. Şirketin CTO’su Muri Murati, “GPT-4o’nun ses, metin ve görüşüyle akıl yürüttüğünü ve bu yeteneklerin insanlarla makinalar arasındaki etkileşimin geleceğinde son derece önemli olduğunu” ifade etti.

GPT-4o’nun görme yetenekleri de oldukça etkileyici. Bir fotoğraf veya ekran görüntüsü verildiğinde, ChatGPT detayları hızlıca analiz edip ilgili soruları yanıtlayabiliyor. GPT-4o’nun tercüme becerileri de dikkat çekici. İtalyanca ve İngilizce arasında simultane tercüme yapabilen model, tam 50 dilde destek sunuyor.

Yeni GPT-4o modeli, grafik okuma ve kod yazma yetenekleriyle de dikkat çekiyor. Ayrıca etkinlikte GPT-4o API da tanıtıldı. Bu API, GPT-4 Turbo’ya göre çok daha hızlı, daha ucuz ve daha yüksek rate limitlerine sahip.

GPT-4o, Pazartesi günü itibarıyla kullanıma sunuldu ve ChatGPT’nin ücretsiz seviyesinden başlayarak daha gelişmiş özelliklere erişmek isteyen kullanıcılar için premium planlara dahil olacak. Ayrıca, ChatGPT yakında masaüstü uygulamasıyla da karşımıza çıkacak. Son olarak, premium kullanıcıların ücretsiz kullanıcılara göre beş kat fazla kapasite limitine sahip olacağını belirtelim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu