Hindistan, akıllı telefonlar için USB-C şarj tarihini belirledi

Avrupa Ekonomik Topluluğu'nda satılan tüm telefon, tablet ve kameralarda USB-C şarj bağlantı noktası kullanımı 2026'da başlıyor.

Hindistan’da satılan akıllı telefonların ve diğer mobil cihazların Mart 2025’e kadar standart olarak bir USB-C şarj bağlantı noktasına sahip olması gerekiyor. Ekim ayında AB, 2024’ün sonundan itibaren Avrupa Ekonomik Topluluğu’nda satılan tüm telefonlarda, tabletlerde ve kameralarda USB-C şarj bağlantı noktalarının zorunlu kılınmasına karar vermişti. USB-C kullanımı 2026’da başlıyor.

Hindistan’ın yerel gazetelerinde, “Hindistan’da bu durum Avrupa Birliği’nden üç ay sonra başlayacak çünkü mobil ve elektronik üreticilerinin küresel bir tedarik zinciri var ve sadece Hindistan’a tedarik yapmıyorlar.” açıklaması bulunuyor.

Yetkililer ise konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Avrupa Birliği’nin 2024’te elektronik şarj portları için standartlarını altı ay boyunca kullanıma sunmasının ardından C tipi şarj portlarının kullanımının zorunlu hale getirilebileceği konusunda endüstri ve hükümet arasında geniş bir fikir birliği var. Üreticilerin küresel bir entegre tedarik zinciri bulunuyor.” Bu açıklama şu anlama geliyor: Avrupa’nın son teslim tarihinden üç ay sonra Hindistan, kendi sınırları içinde satılan akıllı telefonlarda, tabletlerde ve diğer mobil cihazlarda USB-C şarjını standart olarak zorunlu kılacak.

Üreticiler, teknolojiyi zaten kullanmıyorlarsa, Hindistan’ın son teslim tarihine uygun olarak USB-C şarjını kademeli olarak kullanıma sunacaklarını belirttiler. Hindistan’da bir noktada akıllı saatler gibi giyilebilir cihazlar için USB-C ya da başka bir seçilmiş standart da gerekli olabilir. Bu aygıtlar, küçük kasaları için özel olarak tasarlanmış tescilli şarj bağlantı noktalarına sahip olma eğiliminde. Android, Hindistan’da çoğunlukla kullanılıyor ve USB-C, bu cihazlar dünyasına yabancı değil. USB-C için bu gereklilik, iPhone’lardan bazılarını da ürettiği Hindistan’da artan satışlar gören Apple için daha büyük bir sıkıntı.

Apple, Avrupa’nın taleplerine uyacağını söyledi ve bu, Hindistan için iyiye işaret. Ayrıca, Apple’ı şarj etmek için tamamen kablosuz olmaya, telefonlarındaki konektör bağlantı noktalarını ortadan kaldırmaya ve şarj cihazı baz istasyonu için USB-C kullanmaya ikna edebilir. Genel amaç; insanların satın alması, tutması ve değiştirmesi gereken şarj cihazı ve kablo sayısını azaltmak, bunun yerine herkesi tek bir standartta toplamak gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu