Hollanda’da elektrikli otomobil satışı rekor kırdı

Hollanda'da 1 Eylül 2022 itibariyle ilk kez 300.000’den fazla elektrikli otomobil kayıt edilerek yeni bir rekor kırıldı.

Dünya genelinde elektrikli otomobillere olan ilgi artmaya devam ediyor. Bazı ülkeler fosil yakıtlı otomobillerin satışının yasaklanacağı tarihleri paylaşmaya başlarken, Hollanda’da elektrikli otomobil satışları yeni bir rekor kırdı.

Otomotiv endüstrisi grupları tarafından yayımlanan verilere göre, Hollanda’da kayıtlı elektrikli otomobil sayısı iki buçuk yılda yaklaşık üç katına çıkarak rekor kırdı. Derlenen verilere göre, Hollanda’da 1 Eylül 2022 itibariyle ilk kez 300.000’den fazla elektrikli otomobil kayıt edildi. 

Elektrikli otomobillerin benimsenmesinin arttığı Hollanda’da 2020 yılının başında kaydedilen elektrikli otomobillerin sayısı 108.000’in altındaydı. Hollanda’da satın alınan elektrikli otomobillerin yaklaşık yüzde 20’si Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla tarafından üretildi. Kullanıcıların en çok tercih ettiği Tesla modeli ise Model 3 oldu. Tesla’yı yüzde 12.5 ile Volkswagen takip ederken listenin üçüncü sırasında ise yüzde 9’luk pazar payı ile Kia yer aldı. 

1 Eylül 2022 itibariyle Hollanda’nın toplam araç filosu, 7.2 milyonu ikinci el olmak üzere 9.2 milyon benzinli binek otomobil oldu. Hollanda’da ilk kez dizel otomobil sayısı bir milyonun altına düşerek toplamda 950.000’in biraz altına düştü. Son olarak Hollanda’da yaklaşık 600.000 araba, şu anda hibrit bir donanıma sahip. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu