Hong Kong, kripto merkezi olmak istiyor

Hong Kong, perakende yatırımcıların özellikle lisanslı borsalarda büyük hacimli token ticareti yapmasına izin verecek birkaç yasa önerisinde bulundu.

ABD hükümeti çok sayıda düzenlemeyle kripto sektörünü dizginlemeye devam ediyor. Aynı zamanda sanal varlık endüstrisine merkezlik yapmak isteyen yeni yerler de ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Hong Kong, perakende yatırımcıların özellikle lisanslı borsalarda büyük hacimli token ticareti yapmasına izin verecek birkaç yasa önerisinde bulundu.

Şehrin ilgili komisyonu ise hangi firmalara nasıl bir izin verileceğini belirtmiyor, ancak düzenleyici kurumdan bir sözcü şunlara dikkat çekiyor: İzin verilecek olan tokenler muhtemelen piyasa değerine göre en büyük dijital varlıkların ilk ikisi Bitcoin ve Etheryum olacaktır. Çin’in kripto ticaretine yönelik baskısının üzerinden çok zaman geçmedi. O günden beri ülkenin Web3 girişimleri kendi iç pazarlarından vazgeçme kararı aldı ve sonrasında da odak noktasını yurtdışına yöneltti.

Bunlara ek olarak, Singapur ve Dubai gibi yerlerde yeni üsler kuruldu. Normalde, Çin’deki geliştiricilerinin tamamı, ülkenin uygun fiyatlı teknoloji yeteneklerinden oluşan gruptan yararlanmaya devam ediyor. Böylece işler her bölgede rahatlıkla kontrol edilebiliyor. Hong Kong, bütün bunlara bağlı olarak kripto para birimleri için daha rahat bir düzenleme ortamı yaratmaya çalışıyor. Eğer bunlar uygulanırsa Çin merkezli Web3 şirketlerinden bazıları geri dönebilir. Çin’in kripto ticaretine getirdiği baskı, küresel kripto endüstrisini sarsan iflas ve işten çıkarma telaşı gözden kaçmıyor. Bunlar dikkate alındığında, kripto para merkezi olmak istediğini de net bir şekilde ortaya koyuyor.

Tarihsel bir finans merkezi olan Hong Kong, Çin’in politikacıları için ülkenin blok zincirinin potansiyelini test etmesi açısından iyi bir laboratuvar merkezi olabilir. Son olarak şunu da eklemeliyiz ki, Hong Kong’un koyduğu teklif, şehirdeki yatırımcılara hizmet veren sanal para borsalarının lisans almasını şart koşuyor. Merkezi kripto borsaları bölgede faaliyet göstermek için izinleri alana kadar Hong Kong IP adreslerini yasaklamak zorunda. Yeni düzenlemeler ise 1 Haziran tarihinde yürürlüğe girecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu