HPE’nin bulut birim şefi şirketten ayırılıyor

Hewlett Packard Enterprise’ın bulut şefi yeni bir bulut bölümün oluşturulması amacıyla şirketten ayrılıyor.

Bu ayrılıkla beraber şirketin iki üst düzey yöneticisi daha şirketten ayrılma kararı aldı: Hewlett Packard Enterprise depolama bölüm şefi Manish Goel ve Amerika Satış Müdürü Robert Virj. Şirkette yaşanan diğer bir değişiklik ise Hewlett Packard Enterprise CTO’su ve HP Labarotuvar şefi Martin Fink’in yıl sonunda emekli olacak olması.

HP Inc. ve Hewlett-Packard Enterprise olarak iki ayrı şirket halini alan HP Inc. kişisel bilgisayarlar ve yazıcılar satarken, Hewlett-Packard Enterprise ise ticari bilgisayar sistemleri, yazılım ve teknoloji hizmetleri sunuyor. Rakibi IBM gibi Hewlet Packard yeni bulut teknolojileri üzerinde çalışıyor ve işyeri yazılım ve donanım satış faaliyetlerini azaltıyor.

Bölünmeden 8 ay sonra Hewlett Packard Enterprise bulut faaliyetlerine devam ediyor. Ve şirket ocak ayında Helion genel bulut hizmetlerine son verdiğini açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde şirket tarafından yapılan açıklamada bulut departmanının başında bulunan Bill Hilf farklı alanlarda çalışmak için şirketten ayrılacağı belirtilmişti.

Şirket Helion Openpack ve Helin CloudSystem birimlerini Ric Lewis tarafından yönetilen Software Defined & Cloud Group isimli bölüme devredecek. Şirket bu birimleri bir araya getirerek ortak amaca sahip tekil bir birim oluşturmak istiyor. Bu birimler geliştiricilere ve kullananlara geleneksel bulut altyapılarını kolayca ve zahmetsizce uygulama fırsatı veren en iyi çözümler sunmayı amaçlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu