Huawei, küresel akıllı telefon pazarında savaş startını verdi!

IT Home, Huawei'nin yurt dışındaki genişlemesini sürdürmeye devam ettiğini söyledi.

Huawei, geçtiğimiz iki hafta içinde tamamı 5G destekli üç Mate 60 telefonunu sessizce piyasaya sürdü. Çin’den birçok kaynak, bunun küresel akıllı telefon pazarına yönelik yeni bir saldırının ilk adımı olduğunu iddia ediyor.

IT Home, Huawei’nin Çin’deki yurt içi pazarda temellerini atmaya ve yurt dışındaki genişlemesini sürdürmeye devam ettiğini iddia eden iç kaynaklarına atıfta bulundu, ancak şu an için kesin bir zaman çizelgesi mevcut değil.

Huawei Mate 60+
Huawei Mate 60+

Huawei, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri arasında beş yıl önce başlayan bir ticaret savaşında bir tür rehine oldu. Sonuç olarak, şirket çoğu Amerikan teknolojisine erişim engeliyle karşı karşıya kaldı, ancak Mate 60, Mate 60 Pro ve Mate 60 Pro+ modelleri 5G ve 7nm teknoloji sürecinde üretilmiş Kirin 9000S yonga seti ile geldi.

Şirket resmi olarak yonga seti durumu hakkında yorum yapmadı, ancak yerel raporlar yonga setinin tamamen Çin yapımı olduğunu ortaya koyarak, yerel şirketlerin bu kadar kısa sürede bu tür karmaşık süreçler için nasıl bilgi sahibi olduklarına dair daha fazla soru işareti yarattı.

Huawei, zaten Ocak ayında yıllık üretim tahminini 30 milyondan 38 milyona çıkardı. Bunların 20 milyon birimi sevk edildi. Ayrıca Mate 60 Pro modelleri, kalan siparişlerin üçte birini oluşturacak olan 6 milyon daha üniteyi temsil edecek.

Bu serinin Çin dışına çıkmayacağına dair bazı raporlar vardı, ancak Huawei resmi bir açıklama yapmadı, böylece gelecekteki küresel piyasada bir kapı açık bıraktı.

Geçmişe hızlı bir göz atacak olursak; Huawei’nin Çin akıllı telefon pazarının %42’sine sahip olduğunu, ancak şimdi bu rakamın %10’un altında olduğunu gösteriyor. Dünya genelindeki pazar payının ise şu anda %3 olduğu biliniyor. Bu, 2019’un ortasından bu yana altı kat bir düşüş anlamına geliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu