Huawei, GSMA 5G güvenlik testlerinin ilk aşamasını geçti

GSMA testleri sektör şeffaflığını artırmayı hedefliyor

Mobil endüstri kuruluşu GSMA, dünyanın önde gelen dört telekom ekipmanı üreticisinin yeni bir güvenlik değerlendirme programının ilk aşamasını başarıyla geçtiğini doğruladı. Ericsson ve Nokia bağımsız denetimi tamamladı ancak Huawei ve ZTE gibi Çinli satıcılar, dünya çapında birçok hükümet tarafından “yüksek riskli” olarak kabul edildi.

ZTE’nin batıda sınırlı bir varlığı olsa da Huawei, Avrupa ve ötesinde mobil ve geniş bant sağlayıcıları için önemli bir ortak haline geldi. Bununla birlikte, ABD hükümeti uzun zamandır Huawei kitinin Çin devletiyle algılanan bağlantılar nedeniyle ulusal güvenlik için bir risk olduğunu savunuyor.

ABD, iddialarını desteklemek için henüz herhangi bir kanıt sunmadı ve Huawei, bu iddiaları reddediyor. Bununla birlikte Washington, müttefiklerine, Birleşik Krallık’ın şu anda izlediği bir eylem olan 5G’nin piyasaya sürülmesini yasaklaması için baskı yaptı. Huawei ise tüm ekosistem için gelişmiş, standartlara dayalı güvenlik hükümlerini savunuyor ki bu da birkaç hükümet tarafından önerilmiş bir şey.

GSMA 5G testleri

GSMA NESAS, telekom ekipmanında şeffaflığı ve güveni artıran bir araç olarak görülüyor ve 3GPP standartlarını destekleyen tüm satıcılara açıktır.

Testin ikinci aşaması, satıcıların değerlendirme için ağ donanımını nitelikli test laboratuvarlarına gönderdiklerini görecek. Her bir satıcı, bu ekipmanın endüstri ve devlet güvenlik uygulamalarına uygun olduğunu kanıtlamak için müşteriler ve paydaşlarla paylaşılabilecek bir rapor alacak.

GSMA CTO’su Alex Sinclair, “GSMA, programın güvenlik gereksinimlerini bağımsız bir güvenlik denetimi yoluyla karşılayan Ericsson, Huawei, Nokia ve ZTE’nin desteğini ve katılımını takdir ediyor ve onları bu önemli ilk adımı gerçekleştirdikleri için tebrik ediyoruz.” dedi.

“Satıcılar, NESAS’a bağlı kalarak ağ operatörlerine ve diğer paydaşlara güvenli ürün geliştirme konusunda bilinçli kararlar vermede yardımcı oluyor. Sektörde tasarıma göre güvenlik kültürünü teşvik ederek iyi güvenlik uygulamalarına olan bağlılıklarını kanıtlayan plana katılan diğerlerini sabırsızlıkla bekliyoruz. “

Huawei 5G E2E Siber Güvenlik Pazarlama Başkanı Devin Duan ise “5G döneminde NESAS, iletişim endüstrisinin adaleti sağlamasına olanak tanıyan standartlaştırılmış ve etkili bir siber güvenlik değerlendirmesi sağlıyor.” dedi.

“Değerlendirme aynı zamanda operatörler, ekipman satıcıları, devlet düzenleyicileri ve uygulama hizmeti sağlayıcıları gibi paydaşlar için değerli bir referanstır. Huawei her zaman teknoloji odaklı siber güvenliğe odaklanmıştır. NESAS’ı tam destek ve iş birliği ile karşılıyoruz. Ayrıca tüm sektörü, daha uyumlu bir mobil iletişim pazarının gelişimini ortaklaşa teşvik etmeye davet ediyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu