Huawei hala en büyük telekomünikasyon ekipmanı satıcısı

Artan talep üzerine yapılan 5G ve kapasite yatırımları sayesinde Huawei, ekipman satışı gelirlerinde artış görüyor.

Covid-19 dünyaya yayılırken, kısıtlama önlemleriyle birçok insan iş, oyun ve eğlence için geniş bant ve mobil ağlara daha bağımlı hale geldi. Ülkeden ülkeye farklılık gösteren bu kullanım modelleri ise pazarı farklı şekilde etkiledi. Telekomünikasyon şirketleri salgın sürecindeki artan talebi karşılamak üzere 5G hizmetlerine ve ek kapasiteye yatırım yaptıkça, telekomünikasyon ekipmanlarının dünya çapındaki pazarı 2020’de yüzde 7 büyüdü.

Dell’Oro’nun ön tahminlerine göre, 2020’nin başlarında bazı tedarik zinciri kesintisi yaşanmasına rağmen, 2020’nin başlarında Geniş Bant Erişimi, Mikrodalga ve Optik Taşıma, Mobil Çekirdek ve Radyo Erişim Ağı, SP Yönlendirici ve Taşıyıcı Ethernet Anahtarı teknolojileri, bağlantının artan öneminden faydalandı. Sektördeki büyüme, 2011’den bu yana en yüksek hızını gördü.

Belirli pazarlardaki zorluklara rağmen Huawei, anavatanındaki güçlü talep sayesinde pazardaki payını artırdı. Çinli satıcının gelire göre payı Nokia (%15), Ericsson (%15) ve ZTE’nin (%10) karşısında yüzde 28 artarak yüzde 31’e yükseldi. Cisco (%6), Ciena (%3) ve Samsung (%2) sıralamadaki ilk yediyi oluşturdu.

5G genişlemesi devam ederken ve birçok ülke uzun vadeli esnek çalışma fikrine yönelirken, analistler de ileriye dönük olarak, pazarın durumu hakkında olumlu düşüncelere sahip. Dell’Oro, önümüzdeki yıl içinde yüzde 3 ile 5 arasında bir büyüme olacağını tahmin ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu