Huawei Kirin işlemcili bilgisayar üretecek!

Huawei’nin Kirin işlemciye sahip yeni dizüstü bilgisayarı ile ilgili detaylar internete düştü.

Son yıllarda bilgisayar üretimi yapan bazı markalar kendi işlemcilerini geliştirmeye başladı. Bunun en son örneği Apple tarafından M1 işlemcisi ile hayata geçirilmişti. Marka kendi geliştirdiği işlemcisini bilgisayarlarında kullanmaya başladı. Bu alanda bir diğer adım ise Huawei’den gelecek gibi görünüyor.

İnternete düşen bilgilere göre Huawei, Kirin 990 yonga setini kullanan bir bilgisayar geliştiriyor. Bilindiği gibi Huawei bu işlemciyi telefon ve tabletlerinde de kullanıyor. Bu işlemciyi kullanacak bilgisayarın adının ise Qingyun L410 olacağı iddia edildi.

İlgili Makaleler

Sızan bilgiler arasında bilgisayarın fotoğrafı da yer alıyor. Bilgisayarda 8 GB RAM ve 512 GB depolama alanı bulanacağı, ekranının 14 inç olacağı ve Full HD çözünürlükle geleceği de ortaya atılan iddialar arasında.

Öte yandan bilgisayarda Windows yerine özel bir Linux sürümü olan Deepin OS 20 olacağı iddia ediliyor. İlerleyen dönemde ise Huawei’nin kendi geliştirdiği HarmonyOS’e geçiş yapılacağı düşünülüyor. Şimdilik tüm bilgilerin sızıntı olduğunu ve kesinlik kazanmadığını da belirtelim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu