Huawei Mate 60 Pro piyasaya sürüldü! Üç delikli ekranı şaşırttı!

Yeni akıllı telefon, şirketin Çin'deki çevrimiçi mağazası Vmall'da ön sipariş için satışa sunuldu.

Huawei, büyük bir teaser kampanyası ya da etkinlik olmadan Mate 60 Pro’yu piyasaya sürdü. Yeni akıllı telefon, şirketin Çin’deki çevrimiçi mağazası Vmall’da ön sipariş için listelendi. Böylece yerel müşteriler siparişlerini rezerve edebiliyor.

Huawei Mate 60 Pro özellikleri

En ilginç özellik, Huawei’nin selfie kamerasını ve 3D ToF sensörünü iç içe geçirdiği, ekrandaki üçlü delik. Bunun yanı sıra, telefonun önceki modele göre evrimsel bir güncellemesi diyebiliriz. Huawei, 2720 x 1260 piksel çözünürlüğe ve 120 Hz uyarlanabilir yenileme hızına sahip büyük bir 6,82 inç 10 bit LTPO OLED ekran getirdi. Ayrıca Mate 60 Pro’nun panelinde ikinci nesil Kunlun Glass bulunuyor.

Üstteki üçlü delikte yer alan sensörler ve lazerler, Face ID özelliği için 3D yüz haritalama yapıyor. Ayrıca cihaz, 13 MP ultra geniş selfie kamerası olan Mate 40 Pro ve Mate 50 Pro’da gördüğümüz kurulumun aynısını taşıyor.

Arkadaki daireye üç kamera daha sığıyor. F/1,4-f/4,0 değişken diyafram açıklığına sahip, Mate 50 Pro ve P60 Pro’da gördüğümüz, OIS ve PDAF özellikli, iyi bilinen 50 MP ana ünite. Ultra geniş açılı kamerada 12 MP sensör ve f/2,2 lens yer alıyor. Ayrıca üçüncü kamerada 48 MP sensör ve OIS ve AF özellikli f/3,0 telefoto lens bulunmakta.

Huawei Mate 60 Pro, Çin’de uydu mesajlaşmayı da destekliyor. 5.000 mAh pil, 88W kablolu ve 50W kablosuz şarjı destekliyor ve 20W ters kablosuz şarjı desteği sunuyor.

HarmonyOS 4.0 işletim sistemi, Mate 60 Pro’yu kutudan çıkan bu kullanıcı arayüzüne sahip ilk telefon haline getiriyor. Maalesef Huawei, Mate 60 Pro’nun kullandığı yonga setini doğrulamadı.

Telefonun çift tonlu arka kapağı ve dört renk seçeneği bulunmakta. Beyaz ve Yeşil seçeneklerinde üst kısım camdan, Mor ve Siyah seçeneklerinde ise suni deriden yapıldı. Renk seçeneklerine Çin’deki bir yerin adı verildi, çünkü Huawei bu renkleri geliştirirken görünüşe göre ülkenin doğasından ilham alıyor.

Huawei Mate 60 Pro, 12 GB RAM özelliğe sahip. Ayrıca 256 GB, 512 GB ve 1 TB olmak üzere üç farklı depolama seçeneği sunmakta. Şu anda şirketin web sitesinde 960 dolar fiyatla listeleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu