Huawei, Oppo ile patent çapraz lisans anlaşması imzaladı

Trump dönemi yaptırımları pazardaki bir oyuncu haline getirmeden önce Huawei, dünyanın en büyük telefon üreticisiydi. Artık sevkiyatta hem Samsung’u hem de Apple’ı geride bırakıyor. Huawei bu hafta en büyük yerel rakibi ile bir patent çapraz lisanslama anlaşması imzaladığını duyurdu.

Oppo, Huawei’nin 5G patentlerinin küresel haklarına sahip

OnePlus’ın ana şirketi ve Çin’in en büyük elektronik üreticilerinden birinin yan firması olan Oppo, artık Huawei’nin 5G patentlerinin küresel haklarına sahip. Şirketler ise henüz anlaşmanın mali şartlarını açıklamadı. Firma geçen yıl patent portföyünden para kazanmayı planladığını açıkladığında, telefon üreticilerinden teknolojilerini lisanslamak için cihaz başına 2,50 dolar talep edeceğini söyledi. Bunlara ek olarak Huawei hareket yüzünden 2019 ile 2021 arasında ek 1,2 milyar ila 1,3 milyar dolar gelir elde etmeyi beklediğini de belirtiyor.

Oppo, kritik teknolojilere erişebilecek

Oppo artık bu anlaşma ile birlikte Huawei’nin bazı kritik teknolojilerine erişim elde ediyor. 2021 itibariyle, Huawei’nin 5G patentlerinin yaklaşık yüzde 18,3’ü Standart Temel Patent kategorisine giriyor, yani 5G standardı için kritik kabul ediliyor. O zamanlar Huawei, dünyadaki herhangi bir şirket arasında en çok kullanılan 5G ile ilgili SEP’lere sahipti.

Geçtiğimiz on yılın büyük bölümünde BBK, Huawei ve ZTE’nin yapamadığı şekilde düzenleyicilerin ve ana akım medyanın radarı altında kalmayı başardı. Şirketin bölümlere ayrılmış marka portföyü, ayak izinin olduğundan daha küçük görünmesini sağlıyor. Gerçekte ise sürekli olarak dünyanın en büyük ve en önemli telefon üreticilerinden biri konumunda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu