Huawei’den 5G özellikli otomobil ekosistemi için ortaklık!

Huawei, 5G özellikli bir otomobil ekosistemi inşa etmek için 18 otomobil üreticisi ile işbirliği yaptı. Ekosistemin amacı, endüstride 5G teknolojilerinin ticari kullanımını hızlandırmak.

Huawei’ye göre otomotiv ve BİT’in derin yakınsamasıyla birlikte akıllı bağlantılı araçlar, toplumun yeni bir devrimci kalkınma motoru olarak ortaya çıkıyor ve etkisi iki endüstrinin çok ötesine geçiyor.

Şirket aktarım hızı, güvenilirlik ve düşük gecikme süresinin avantajlarıyla, 5G teknolojisinin bağlı araçların otonom sürüş ve eğlence yeteneklerini geliştirmek için gerekli olduğunu söylüyor. Yapılan ortaklıkta yer alan 18 otomobil üreticisinin ilk grubu arasında ise First Automobile Group, Chang’an Automobile, Dongfeng Motor Corporation, SAIC Motor Corporation, Guangzhou Automobile Group, BYD Auto, Great Wall Motors, Chery Holdings ve JAC Motors bulunuyor.

İlk 5G iletişim donanımı MH5000’in Nisan 2019’da piyasaya sürülmesinden bu yana Huawei, ekosistem ortaklarının 5G aracını ve 5G + C-V2X akıllı ağ uygulama yeniliğini desteklemesi için T-Box platformu gibi ürünler ve teknolojiler sağladı. Huawei Nisan ayında, NEV şarj altyapılarına bir çözüm sunan yeni bir DC hızlı şarj modülü ürünü “Huawei HiCharger”ı piyasaya sürmüştü. Şirket ayrıca uygulama arayüzü, araba kontrol sistemleri, akıllı kokpitler ve araçların internetini incelemek için akıllı sürüş platformu kuruyor.

Huawei dijital araba odaklı ve yeni bileşenler sağlayıcısı olmayı hedefliyor. Şirket, dünyayı ileriye götürmeyi amaçlayan teknolojik atılımlara odaklanarak temel araştırmalara büyük yatırım yapıyor.

Geçtiğimiz yıl boyunca birçok uluslararası ve yerli otomotiv şirketi, Huawei’nin 5G ürünlerine ve çözümlerine dayanan otonom sürüş, akıllı ağ ve bilgi hizmetlerinde çeşitli yenilikler başlattı ve tüketicilerin otomobillerdeki 5G teknolojilerinin değerini algılamasını sağladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu