Hyundai robotları, insan kayıplarını önlemek için devriye geziyor

Robotların temel amacı, endüstriyel alanlarda insan işçilerin karıştığı kazaları ve yaralanmaları önlemek.

Birçok ülke, yeni endüstriyel güvenlik yasalarını uygulamaya başladı. Bu yeni uygulamalar da çalışma sahalarındaki makinelerin önemini artırdı. Bu nedenle Hyundai Steel, bir süredir hayvanlardan esinlenerek robotlar geliştiriyor. Endüstriyel alanlarda güvenliğin öncelikli olduğu bu robotlar Dünya Çelik Birliği tarafından da kabul ediliyor. Birçok şirket, endüstriyel iş yerlerinde insan kayıplarını en aza indirmek ve önlemek için bu tür robotlara yatırım yapıyor.

Hayvanlardan ilham alan tasarım

Şimdilerde Hyundai Steel, köpekler, yılanlar şeklinde tasarlanmış hayvan robotlarını test ediyor. Bu robotlar üretim tesislerinde konuşlandırılacak, nöbet tutacak ve gözetleme yapacak. Robotların temel amacı, insan işçilerin karıştığı kazaları ve yaralanmaları önlemek. Herkesin bildiği gibi, iş yerlerinde meydana gelen bu tür talihsiz olaylardan şirketler genellikle yasal olarak sorumlu tutulmaktadır. Hyundai Steel yaptığı açıklamada, “Güvenliği en yüksek önceliğe koyuyoruz ve sahada çeşitli teknolojiler uyguluyoruz. Daha güvenli bir çalışma ortamı yaratmak için daha fazla çaba göstereceğiz.” dedi.

Robot köpekler, IoT üzerinden çeşitli sensör ve kameraları devreye sokacak. Ayrıca kaza anlarında insanları güvende tutmak için yapay zeka teknolojilerine de sahip olacak. Daha sonra robotların en az 156 tesis ve 2.927 kapalı çalışma alanına yerleştirilmesi planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu