İBB bina hasar ve risk tespiti için platform oluşturdu 

Bina Tespiti platformu, 2000 yılından önce yapılan ve depremde risk taşıyan binaların daha hızlı bulunarak önlemler alınmasına yardımcı oluyor.

Kahramanmaraş’ta yaşanan yıkıcı depremin ardından İBB, büyük İstanbul depremine karşı binalardaki risk durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlar için bir platform oluşturdu. Bu sayede İstanbullular, risk altındaki binaları tespit edip inceleme talebinde bulunabiliyor.

Uzmanların uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi öncesi, bina hasar tespit başvurusu yaptırmak isteyen İstanbullu vatandaşlar İBB’ye başvuru yapabilir. Bina Tespiti platformu, 2000 yılından önce yapılan ve depremde risk taşıyan binaların daha hızlı bulunarak önlemler alınmasına yardımcı oluyor. Platform üzerinden yapılan başvuruların ardından, ekipler bina üzerinde çeşitli testler yapıyor. Yapılan analizler sonrasında binanın durumu, başvuru yapan kişilerin mail adresine detaylı olarak gönderiliyor.

Böylelikle mevcut yapıların risk durumları kolayca öğrenilebiliyor. İstanbul’un 37 ilçesinde de hasar tespiti yapılabiliyor. Bina tespiti için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, Bina Tespiti sitesinden Bina İnceleme Başvuru” butonu ile incelenmesinin yapılmasını istediği binanın adres bilgilerinin girilmesi gereken bir forma yönlendiriliyor. İBB tarafından yürütülen bina inceleme çalışması ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

İBB’nin sitesinde bulunan bilgilere göre, şimdiye kadar 107 bin 88 bina kontrolü gerçekleştirildi. İBB Deprem Tehlike Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut, bu ziyaretler kapsamında 29 bin 287 yapı sahibi incelenmesine izin verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu