Depremzedelerin yardım alabileceği imece platformları oluşturuldu

Gönüllü yazılımcılar tarafından oluşturulan bu platformlar sayesinde, depremzedeler ihtiyaçlarına daha hızlı ulaşabiliyor.

Depremzedelerin ihtiyaçlarına daha hızlı ulaşması, yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgi alabilmesi ve vatandaşların ihtiyaç doğrultusunda yardım faaliyetlerine kolayca katılabilmesi amacıyla gönüllüler tarafından kısa zamanda birçok platform oluşturuldu.

deprem.io

Gönüllü yazılımcılar tarafından hayata geçirilmiş bu imece platformunda hem yardım etmek isteyenler hem de yardıma ihtiyacı olanlar bir araya getiriliyor. Platformda “Yardım Al” sekmesinin altında üç ana başlık bulunuyor; Ben/Tanıdığım Enkazda, Gıdaya İhtiyacım Var ve Isınmaya İhtiyacım Var. Platformda, ayni ve nakdi yardımların yanı sıra, depremzedelerin adres bilgilerine de web sitesinden ulaşılabilecek.

afetharita.com

Afet Harita ile sosyal medyada yayınlanan yardım çağrılarından alınan veriler, anlamlı bilgi haline getirilerek sahada çalışan kurum ve kuruluşları bilgilendirmek üzere kuruldu. Burada, internet üzerinden yapılan yardım talepleri toplanıp harita üzerinden adresleri işaretleniyor. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

depremyardim.com

Bu platform ile, enkaz altında kalan depremzedelerin ya da adres bilgisine sahip yakınlarının konumlarını bildirmesi ve hızlı bir şekilde sivil toplum kuruluşlarından yardım alması sağlanıyor. Deprem Yardım Projesi’nin açıklaması ise şöyle: “Twitter, Instagram, Whatsapp ve çeşitli web siteleri gibi farklı kaynaklardan gelen tüm yardım çağrılarını topluyoruz ve bu veriyi sahada kullanılmak üzere anlamlı, rafine hale getiriyoruz. Amacımız bilgi teknolojilerini kullanarak ilgili kurum ve STK’lara yardımcı olmak ve afet zamanlarında açık bir veri platformu sağlamak.”

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

depremzedem.com

Depremzede yakınları, depremzedenin adını ve soyadını yazarak hangi hastaneye götürüldüğünü, hangi bölümde tedavi gördüğünü ve hayati tehlikesinin olup olmadığını bu site üzerinden görebiliyor.

yanindayiz.biz

Depremden etkilenen vatandaşlar; bu platformla gönüllü psikologlardan, pedagoglardan, avukatlardan ve özel öğretmenlerden online ya da yüz yüze destek alabiliyor. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

misafirimol.trair.com.tr

Deprem bölgesine yakın ya da farklı illerdeki kişiler bu site üzerinden, depremzedeleri evinde misafir etmek için ilan oluşturabiliyor ve depremzedeler de ücretsiz bir şekilde kalabilecekleri otelleri görüntüleyebiliyor.

kalacakyer.org

Ahbap ve Otelz’nin paylaştığı lokasyonları da içeren platform, depremzedeler için toplanma alanlarını, tesisleri, güvenli konaklama alanlarını ve gönüllü evlerini listeliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu