IFA 2016 kapılarını açtı!

Almanya’nın Berlin şehrinde, 2-7 Eylül tarihlerinde devam edecek olan Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı IFA, kapılarını açtı. Dünyaca ünlü firmaların ürünlerini sergilediği fuarda, nesnelerin interneti vurgusu yapıldı.
Derya COŞKUN SAYIN/BERLİN
Dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı IFA kapılarını açtı. 250 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuar, bin 600 stant ile tüketicileri karşıladı. Fuarda, yerli üreticilerden Vestel ve Beko yeni ürünlerini sergilerken, uluslararası teknoloji devleri de yenilikçi cihazları ile yerini aldı.
Vestel bu yıl IFA’da, dünya rekortmeni çamaşır makinelerini sergilerken, en sessiz çamaşır makinesi de görücüye çıktı. Şirket ayrıca; bulaşık makinelerinden sessiz fırına kadar pek çok ürünü de fuarda görücüye çıkardı. Vestel’in Vestel VR sanal gerçeklik gözlüğü de fuarda yerini aldı.
Bunun yanında, Beko ve FC Barcelona küresel birlikteliklerini ortak markalı yeni buzdolabı ile duyurdu. İspanya’da pazara sunulacak FC Barcelona temalı yeni buzdolapları fuarda sergilenen dikkat çekici ürünlerden oldu.

samsung ıfa

Samsung’tan nesnelerin internetine vurgu
Samsung Electronics ise, Türkiye’deki kullanıcıların akıllı ev deneyimini yaşayacağı nesnelerin interneti özellikli ürünleri tanıttı. Eksikleri tespit edip online alışverişi mümkün kılan 21,5 inç akıllı ekranlı Family Hub buzdolabı, dünyaca ünlü şeflerin işbirliği ile tasarlanan yeni jenerasyon Chef Collection ankastre serisi, akıllı evin kontrol merkezi haline gelen SUHD TV ve akıllı telefon ile uzaktan erişim imkanı sağlayan AddWash çamaşır makinesi IoT kapsamında tanıtılan ürünlerden oldu.

Sony Xperia X serisinde iki yeni model

Sony de Xperia X serisi akıllı telefonlarda iki yeni model duyurdu. Yeni amiral gemisi Xperia XZ ve Xperia X Compact, Sony’nin yeni üçlü görüntü algılama teknolojisi sayesinde gelişmiş kamera deneyimine sahip olarak lanse edildi. Xperia XZ’nin global lansmanı Ekim’de yapılacak, Xperia X Compact ise bu ay içerisinde piyasaya sürülecek. Son teknoloji ürünlerini tanıtan şirketlerden biri de Philips oldu. Firmanın, OLED TV, 55 inch 901F modeli Almanya’da görücüye çıkarken, OLED ile Ambilight teknolojilerini birleştiren televizyon, görüntü performansında kalite standardını yukarıya taşıyacak şekilde lanse edildi.

LG IFA

LG ve Acer IFA 2016’da

LG Electronics’in premium markası LG SIGNATURE de Avrupalı tüketicilere, IFA’da yer alan sanat sergisinde lanse ediliyor. Öte yandan; Acer da IFA 2016’da en yeni ürün ve modellerini tanıttı. Dünyanın ilk kavisli ekrana sahip dizüstü bilgisayarı olarak tanıtılan Predator 21 X, en yeni göz takip teknolojisine sahip monitörler, Acer Chromebook R 13, ödüllü Revo mini bilgisayar serisinin kompakt üyesi; Revo Base gibi ürünler fuarda yerini aldı. Daha birçok firmanın ürünlerinin sergilendiği IFA 2016, 7 Eylül’de kapılarını kapatacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu