İngiltere’ye göre Çin, siber dünyanın en önemli güvenlik sorunu

GCHQ direktörü Fleming, Pekin'deki yetkililerin dünyanın teknoloji ekosistemlerini şekillendirerek avantaj elde etmek istediğini iddia etti.

Çin aleyhinde söylemler gün geçtikçe artarak devam ediyor. Bu söylemlere bir yenisi İngiltere’den geldi. İngiltere ve Çin arasındaki ilişkiler son yıllarda giderek kötüleşiyor. Son olarak Birleşik Krallık yetkilileri Pekin’i ekonomik hile ve insan hakları ihlalleriyle suçlamıştı. Şimdi ise ülkenin siber istihbarat teşkilatının başkanı Çin’i, “uluslararası güvenlik kurallarını yeniden yazmaya” çalışmakla suçladı ve Pekin’in ekonomik ve teknolojik nüfuzunu ülke içinde kısıtlamak ve yurtdışında kontrol uygulamak için kullandığını söyledi.

Teknolojik ekosistemler stratejik avantaja dönüyor

GCHQ direktörü Jeremy Fleming, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana Avrupa’da şiddetli savaşa rağmen, Pekin’in artan gücünün “geleceğimizi belirleyecek ulusal güvenlik sorunu” olduğunu sözlerine ekledi. Kraliyet Birleşik Hizmetler Enstitüsü düşünce kuruluşuna yaptığı bir konuşmada Fleming, Pekin’deki Komünist yetkililerin “dünyanın teknoloji ekosistemlerini şekillendirerek stratejik avantaj elde etmek” istediğini iddia etti.

Fleming, “Teknoloji söz konusu olduğunda, Çin devletinin siyasi amaçlı eylemleri, kabul etmemiz ve ele almamız gereken giderek daha acil bir sorundur.” dedi ve ekledi: “Bunun nedeni, ulusal güvenlik tanımını çok daha geniş bir kavram haline getirmesidir. Teknoloji sadece bir fırsat, rekabet ve iş birliği alanı değil, aynı zamanda kontrol, değerler ve etki için bir savaş alanı haline geldi.” Fleming’e göre Pekin’deki tek parti sisteminin Çin nüfusunu kontrol etmeye çalışması da riski büyütüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu