Instagram’ın yeni özelliği: Yapay zeka ile arka planı değiştirme!

Instagram'ın yeni AI aracı, hikaye arka planlarınızı anında ve yaratıcı bir şekilde değiştirmenizi sağlıyor.

Sosyal medya devi Instagram, kullanıcıların Hikayelerine yaratıcılık katmalarını sağlayacak yeni yapay zeka aracını tanıttı. Bu yeni özellikle, fotoğraflardaki arka planı kaldırma ya da değiştirme kolayca yapılabilecek. Meta’nın jeneratif yapay zeka lideri Ahmad Al-Dahle, Threads üzerinden yaptığı duyuruda, yeni özelliği kullanıcılarla paylaştı.

Nasıl kullanılır?

Backdrop aracı, Hikayenize içerik yüklediğinizde veya yakaladığınızda devreye girecek. Ekranınızın üst kısmında, metin ve müzik gibi ikonlarla aynı seviyede bulunan bir kişi simgesi ve arkasında dikdörtgen bir çerçeve görülecek. Bu simgeye tıkladığınızda, görüntünün tamamı karolarla kaplanacak ve “istenen arka planı açıklayın…” şeklinde bir metin kutusu çıkacak.

Sınırsız yaratıcılık

Artık Hikayenizin arka planını sadece fotoğraf düzenleyicilerinde gördüğümüz gibi düzenlemek mümkün. Backdrop aracı, açıklamanıza göre arka plana “köpek yavrularıyla çevrili” veya “yanardağının yanında” gibi unsurları eklemenize izin veriyor. Atmosferi tamamen değiştirebileceğiniz bu özellik, kullanıcılara sınırsız yaratıcılık sunuyor.

Etiketleme ve paylaşma

Ancak, unutmamanız gereken bir detay var. Hikayenizi paylaştığınızda, Instagram tarafından AI·Backdrop etiketi ile birlikte “deneyin” ve açıklamanızı içeren bir çıkartma bulunuyor. Böylece, takipçileriniz eğlenceli değişikliklere göz atabilirler.

Instagram’ın bu heyecan verici aracı şu anda yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılara sunuluyor. Ancak, yakında diğer bölgelerde de kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu