Intel beyin tümörlerini tanımlamak için federe öğrenme kullanıyor

Intel ve Pennsylvania Üniversitesi (UPenn), gizliliği korumaya odaklanarak beyin tümörlerini tanımlamak için yapay zeka modelleri eğitiyor.

Federe öğrenme modeli, veri örneklerini değiş tokuş etmeden çeşitli cihazlar arasında bir algoritma eğitme tekniğinden oluşuyor. UPenn’deki Perelman Tıp Fakültesi ise federe öğrenmeye dayalı teknolojiyi birlikte geliştirmek için Intel Laboratuvarları ile birlikte çalışıyor. Bu modeldeki temel amaç gizliliği korumak.

İki şirkete yedi ülkeden 29 sağlık ve araştırma kurumu katılacak

Penn Medicine ve Intel Labs, tıbbi görüntülemede federe öğrenim üzerine bir makale yayınladı. Makaleye göre, özel olmayan bir yöntemde eğitilmiş modelin yüzde ​​99’undan fazlasına eğitimli bir modelle doğruluk sunuluyor. İki şirkete göre, bunun üzerine inşa edilecek çalışma, hem modele hem de verilere ek gizlilik koruması sağlayacak. Federe öğrenimi uygulamak için de Intel’in yazılım ve donanımından yararlanılacak.

Intel Labs’ın baş mühendisi Jason Martin yaptığı açıklamada, “Yapay zeka, beyin tümörlerinin erken tespiti için büyük umut vaat ediyor. Ancak tam potansiyeline ulaşması için daha fazla veriye ihtiyaç duyacak.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu